Τηλεφωνική επικοινωνία Γκρουέφσκι με τον Αλ.Τσίπρα
Σύντομη τηλεφωνική συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα είχε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι. Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τις πάγιες θέσεις της χώρας για το ζήτημα του ονόματος και την σημασία επίλυσής του για την περιφερειακή σταθερότητα και την ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ, την οποία η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει.
Σύντομη τηλεφωνική συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα είχε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, ανέφεραν από την υπηρεσία ενημέρωσης της κυβέρνησης των Σκοπίων.
Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται ότι ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τις πάγιες θέσεις της χώρας για το ζήτημα του ονόματος και την σημασία επίλυσής του για την περιφερειακή σταθερότητα και την ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ, την οποία η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει.
Παράλληλα, συζητήθηκαν οι προοπτικές οικοδόμησης εμπιστοσύνης και ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων «ΜΙΑ», o κ. Γκρούεφσκι ευχήθηκε στον κ. Τσίπρα καλή επιτυχία στο έργο του και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.
Ανέφερε ακόμα ότι οι δύο χώρες πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες για την προώθηση των σχέσεων καλής γειτονίας, την επίλυση των ανοιχτών ζητημάτων, την οικοδόμηση ενός εποικοδομητικού κλίματος στις δύο χώρες και τη συνεργασία σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος Θ’)
- Είναι αυτή η καλύτερη δίαιτα από τη μέση ηλικία και μετά;
- Βροχερός ο καιρός την Τρίτη σε όλη τη χώρα – Τι θα γίνει στην Αττική
- Οι αλλαγές στην ετήσια άδεια των εργαζομένων
- Όλα όσα δεν κατάλαβε ο Τζέφρι Έπσταϊν για την «Λολίτα» του Βλαντίμιρ Ναμπόκοφ
- Δέκα παράξενες συνήθειες που «φωνάζουν» ευφυΐα



