Την Παρασκευή οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου πρύτανη του ΕΚΠΑ
Ο πρόεδρος της Ιατρικής, Θανάσης Δημόπουλος, η κοσμήτορας της Φιλοσοφικής, Ελένη Καραμαλέγκου και ο καθηγητής στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Γιάννης Ιωαννίδης, θα διεκδικήσουν τη θέση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Παρασκευή.
Ο πρόεδρος της Ιατρικής, Θανάσης Δημόπουλος, η κοσμήτορας της Φιλοσοφικής, Ελένη Καραμαλέγκου και ο καθηγητής στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Γιάννης Ιωαννίδης, θα διεκδικήσουν τη θέση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Παρασκευή.
Οι τρεις υποψήφιοι επελέγησαν έπειτα από συνεντεύξεις που έδωσαν στο Συμβούλιο του Ιδρύματος, ενώ εκτός της τελικής τριάδας έμεινε ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής, Δημοσθένης Δασκαλάκης.
Εάν στις εκλογές της Παρασκευής δεν συγκεντρώσει κανένας από τους τρεις υποψηφίους το 50%+1, τότε θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος ανάμεσα στους δύο πρώτους το Σάββατο.
Η θέση του πρύτανη του ΕΚΠΑ χήρεψε έπειτα από πέντε μόλις μήνες λόγω της εκλογής του πρύτανη, Θόδωρου Φορτσάκη, στη Βουλή.
Η διαδικασία της εκλογής του νέου πρύτανη γίνεται σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος 4009, ο οποίος τελεί υπό κατάργηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός προανήγγειλε στις προγραμματικές του δηλώσεις την κατάργηση του θεσμού του Συμβουλίου του Ιδρύματος.
Όπως, πάντως, τόνισε στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας «Το Βήμα» ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, «ο νόμος αντικαθίσταται με νόμο. Μέχρι τότε τα πανεπιστήμια θα συνεχίσουν να λειτουργούν με βάση τον νόμο που ισχύει».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καρδίτσα: Βίντεο ντοκουμέντο με τους δύο ανήλικους δράστες λίγο μετά τη δολοφονία του γνωστού τραγουδιστή
- Ελλάδα και 17 ακόμη χώρες χαιρετίζουν τις συνομιλίες Ισραήλ και Λιβάνου – Καλούν σε αποκλιμάκωση
- Θα συνεχιστεί την Τετάρτη το παιχνίδι του Τσιτσιπά – Διεκόπη λόγω σκότους (1-1, vid)
- Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες Ισραήλ-Λιβάνου, ενώ συνεχίζονται οι συγκρούσεις IDF και Χεζμπολάχ
- Γλυφάδα: Άγνωστοι βανδάλισαν σχολικό συγκρότημα – Έκλεψαν ακόμα και τα χρήματα για την εκδρομή – Σοκάρουν οι εικόνες
- Γάλλος μεγιστάνας της μόδας αποχωρεί από τον οίκο της Βικτόρια Μπέκαμ καθώς οι ζημίες αυξάνονται