Γαλάζια φάλαινα «εκδιώκει» δεινόσαυρο από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας αποχαιρετά από την είσοδό του τον Ντίπι, τον δεινόσαυρο που υποδεχόταν τους επισκέπτες στην είσοδο του Μουσείου από τη δεκαετία του 1970. Τη θέση του παίρνει ο σκελετός μίας γαλάζιας φάλαινας.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου είναι ένα από τα διασημότερα και πιο ενδιαφέροντα μουσεία στον πλανήτη.
Το σήμα κατατεθέν του μουσείου είναι αναμφισβήτητα ο γιγάντιος δεινόσαυρος που υποδέχεται τους επισκέπτες στη είσοδο του.
Πρόκειται για το «Dippy», ένα διπλόδοκο που τοποθετήθηκε στην είσοδο του μουσείου στη δεκαετία του 1970.
Οι υπεύθυνοι του μουσείου ανακοίνωσαν ότι αποφασίσθηκε τους επισκέπτες του μουσείου να υποδέχεται μια γαλάζια φάλαινα. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τον μεγαλύτερο ολοκληρωμένο σκελετό γαλάζιας φάλαινας που υπάρχει στον κόσμο.
Οι επιτελείς του μουσείου εξήγησαν ότι η απόφαση τους να γίνει αυτή αλλαγή και να επιλεχθεί η γαλάζια φάλαινα που είναι είδος προς εξαφάνιση έχει να κάνει μια μια σειρά μηνυμάτων που θέλουν να περάσουν στην κοινή γνώμη.
Σύμφωνα με τους επιτελείς του μουσείου η γαλάζια φάλαινα θα συμβολίσει την εξέλιξη της ζωής, την βιοποικιλότητα του πλανήτη αλλά και την επίδραση του ανθρώπου στην φύση.
Ο σκελετός μιας φάλαινας υποδεχόταν τους επισκέπτες του μουσείου στις αρχές του 20ού αιώνα και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν μεγάλοι αφρικανικοί ελέφαντες μέχρι να τοποθετηθεί τελικά ο διπλόδοκος.
Οι επιτελείς του μουσείου σκοπεύουν να τοποθετήσουν το Dippy σε κάποιο εξωτερικό χώρο του μουσείου και να τον δανείζουν ως… ατραξιόν σε άλλα βρετανικά μουσεία όταν αυτά εγκαινιάζουν κάποια νέα έκθεση.
Η αντικατάσταση θα γίνει σταδιακά και σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα ολοκληρωθεί το 2017.
Θοδωρής Λαΐνας
Βήμα science
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τι κρύβεται πίσω από την πτώση σε χρυσό, Bitcoin και Big Tech
- Ο Ζάκερμπεργκ «κλέβει» στέλεχος της Amazon
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442