Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θα πρέπει η νέα Πρώτη Κυρία της Ελλάδας να φορέσει designers;

Θα πρέπει η νέα Πρώτη Κυρία της Ελλάδας να φορέσει designers;

Όταν συνηθίζουμε να λέμε ότι ο ξένος τύπος είναι στραμμένος στις εκλογές της Ελλάδας, το μυαλό μας δεν πηγαίνει αμέσως στην αμερικανική Vogue. Ωστόσο εδώ ήταν που εντοπίσαμε χθες την πρώτη αναφορά στο στιλ της νέας μας πρώτης κυρίας. «Ένα νέο αντιμνημονιακό κόμμα κυβερνά την Ελλάδα υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα και όπως λέει […]

Όταν συνηθίζουμε να λέμε ότι ο ξένος τύπος είναι στραμμένος στις εκλογές της Ελλάδας, το μυαλό μας δεν πηγαίνει αμέσως στην αμερικανική Vogue. Ωστόσο εδώ ήταν που εντοπίσαμε χθες την πρώτη αναφορά στο στιλ της νέας μας πρώτης κυρίας.
«Ένα νέο αντιμνημονιακό κόμμα κυβερνά την Ελλάδα υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα και όπως λέει το ρητό, πίσω από κάθε μεγάλο άνδρα κρύβεται μια μεγάλη γυναίκα». Η Περιστέρα Μπαζιάνα -τη φωνάζουν Μπέτυ- στέκεται ως πρώτη κυρία της Ελλάδας, δίπλα στον φρεσκο-ορκισμένο νεότερο πρωθυπουργό της Ευρώπης, σηματοδοτώντας μια στροφή για την χώρα», γράφει ο style editor Edward Barsamian. O δημοσιογράφος οραματίζεται «την ιδανική γκαρνταρόμπα της γεμάτη επιλογές από μια εκλεπτυσμένη παλέτα και κοφτερά καλοραμμένα κομμάτια». Και καθώς φαίνεται να προτιμά τα έντονα χρώματα και τα τολμηρά μοτίβα, της προτείνει κάποια κομμάτια-κλειδιά από τις pre-fall συλλογές του 2015 «που θα ανανέωναν την γκαρνταρόμπα της και τα οποία, κατά το πρότυπο ανάλογων δημόσιων και πολιτικών προσώπων όπως η Michelle Obama και η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, θα μπορεί να φορά ξανά και ξανά».
Τα Balenciaga, Mary Katrantzou, Alexander McQueen, Marni και Prada σύνολα θα ταίριαζαν σίγουρα στην όμορφη σιλουέτα της καινούργιας πρώτης συντρόφου, που βέβαια έχει επιλέξει να να κρατήσει την ίδια και τα δύο παιδιά της μακρυά από τη δημοσιότητα όλα αυτά τα χρόνια και οπωσδήποτε δεν έχει επιδιώξει να απασχολήσει ποτέ τα περιοδικά μόδας με το στιλ της. Αν η Αννα Γουίντουρ σκεφτόταν να στείλει personal stylist στην κυρία Τσίπρα, όπως έσπευσε να κάνει με την Αμάλ Κλούνει, μάλλον θα απογοητευθεί. Διότι κάτι πολύ βασικό που αγνοούν οι αμερικανοί συνάδελφοι, οι οποίοι προφανώς βλέπουν με κάποιον ρομαντισμό τη γέννηση ενός ριζοσπαστικά αριστερού style icon σε ύφος θηλυκού bolshevic chic (εμείς θα προσθέταμε και μερικές πινελιές επαναστατικού rive gauche από τα φετινά Saint Laurent) είναι ότι η υπερβολκή ενασχόληση με τη μόδα θα ήταν μάλλον ασύμβατη με τον λόγο που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Η Περιστέρα δεν μπορεί να γίνει Αμάλ -όχι γιατί δεν έχει τα προσόντα αλλά γιατί αυτό είναι αντίθετο με το job dicription.
Το οποίο ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν θα χαιρόμασταν να την δούμε με εφευρετικές low budget επιλογές από γνωστές αλυσίδες ρούχων, στα επιτυχημένα χνάρια της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, της Βαλερί Τριερβελέρ στην αρχή καθώς φυσικά και της κυρίας Ομπάμα. Αναμένουμε με ενδιαφέρον.

woman.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Volley League γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024