Την Παρασκευή στην Αθήνα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ
Η εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, επιβεβαίωσε ότι ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ θα έρθει την Παρασκευή στην Αθήνα, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας.
Η εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, επιβεβαίωσε ότι ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ θα έρθει την Παρασκευή στην Αθήνα, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας.
Χθες, Δευτέρα, ο κ. Ντάισελμπλουμ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος αναμένεται να τοποθετηθεί υπουργός Οικονομικών στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά τη σύσκεψη του Eurogroup, ερωτηθείς εάν η τρόικα θα επιστρέψει στην Ελλάδα πριν το τέλος του Φεβρουαρίου, ο Ολλανδός υπουργός απάντησε πως δεν το γνωρίζει.
Μία ημέρα πριν την άφιξη του κ. Ντάισελμπλουμ, την ερχόμενη Πέμπτη, στην Αθήνα θα βρεθεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Σουλτς αναμένεται να μεταφέρει τις απόψεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης στα ραντεβού που θα έχει την Παρασκευή στο Στρασβούργο με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.
Ο κ. Τσίπρας έχει προσκληθεί να επισκεφθεί επίσης το Παρίσι και τις Βρυξέλλες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 12ης Φεβρουαρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι ΗΠΑ αποφασίζουν για δημιουργία βάσης στη Σελήνη και παράταση ζωής για τον ISS
- Ανδρουλάκης για υποκλοπές: Θα λογοδοτήσουν όλοι, και ο Μητσοτάκης και ο Δημητριάδης – Ήττα της κυβέρνησης η απόφαση
- Νομοσχέδιο για παράνομο τζόγο: : «Καμπάνες» έως 800.000 ευρώ, black list ιστοτόπων και κυρώσεις σε influencers
- Τέμπη: Συγκλονίζει ο πατέρας του Γεράσιμου – «Εύχομαι αυτό το Σάββατο η σκέψη όλων να γίνει η φωνή του»
- Ο Τραμπ πιέζει τον Ζελένσκι: «Θέλω να τελειώσει ο πόλεμος σε ένα μήνα»
- Φάμελλος για υποκλοπές: Υπήρξε οργανωμένο σχέδιο με πρακτικές παρακράτους – Ο Μητσοτάκης έχει προσωπική ευθύνη

