Τουρκία: Μαρμάρινη κεφαλή του Ερμή στα χέρια αρχαιοκαπήλων
Μία μαρμάρινη κεφαλή του θεού Ερμή, 2.000 ετών, κατασχέθηκε στην Τουρκία στο πλαίσιο επιχείρησης των αρχών για την εξάρθρωση κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας. Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, επίσης, τρία δαχτυλίδια, μία ενεπίγραφη μαρμάρινη πλάκα, νομίσματα, ιστορικά βιβλία και αρκετά άλλα πολύτιμα αντικείμενα.
Μία μαρμάρινη κεφαλή του θεού Ερμή, 2.000 ετών, κατασχέθηκε στην Τουρκία στο πλαίσιο επιχείρησης των αρχών για την εξάρθρωση κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας.
Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, επίσης, τρία δαχτυλίδια, μία ενεπίγραφη μαρμάρινη πλάκα, νομίσματα, ιστορικά βιβλία και αρκετά άλλα πολύτιμα αντικείμενα.
Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τρεις μήνες προετοίμαζαν οι αρχές την επιχείρηση και πριν λίγες ημέρες πραγματοποίησαν εφόδους σε σπίτια, σε διάφορες επαρχίες της χώρας.
Η μαρμάρινη κεφαλή ήταν ανάμεσα στα αντικείμενα που εντοπίστηκαν στη Σεβάστεια.
Πληροφορίες αναφέρουν πως πριν τρία χρόνια αρχαιοκάπηλοι επιχείρησαν να την πουλήσουν στο εξωτερικό, έναντι ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Η αστυνομία ενημερώθηκε, αλλά οι έρευνες για τον εντοπισμό της κεφαλής δεν απέδωσαν καρπούς.
Καθηγητές στο Πανεπιστήμιο Τζουμχουριέτ επιβεβαίωσαν ότι η μαρμάρινη κεφαλή είναι αυθεντικό έργο, αλλά δεν θέλησαν να κάνουν οποιοδήποτε άλλο σχόλιο προτού ολοκληρωθεί η μελέτη των κατασχεθέντων αντικειμένων.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης προσήχθησαν 14 ύποπτοι, εκ των οποίων οι δέκα αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσουκαλάς: Ο Μητσοτάκης μάς προτρέπει να συνηθίσουμε στη διαφθορά
- Σε λειτουργία μέσα στις επόμενες ημέρες 388 νέες κάμερες για κόκκινα φανάρια
- Ο Λεσόρ υποβλήθηκε σε επέμβαση καθαρισμού στον αγκώνα
- Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή νέου ΚΑΠΗ στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής
- Λάρισα: Ατελείωτες ουρές για έκδοση διαβατηρίων – Ποιος ο λόγος
- Μπουένος Αϊρες: Χιλιάδες φίλαθλοι υποδέχθηκαν την εθνική Αργεντινής (vids)



