Συμφωνία Intracom – Boeing για τον εκσυγχρονισμό των AWACS
Το έργο της INTRACOM Defense Electronics αφορά εξειδικευμένα υποσυστήματα των αεροσκαφών AWACS και είναι ύψους 2,5 εκατ. δολαρίων. Οι παραδόσεις θα ολοκληρωθούν στα μέσα του 2017.
Συμφωνία Intracom – Boeing για τον εκσυγχρονισμό των AWACS του ΝΑΤΟ
Στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας η IDE (INTRACOM Defense Electronics) υπέγραψε με την BOEING συμφωνία συμμετοχής στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης AWACS του NATO. Το έργο της IDE αφορά εξειδικευμένα υποσυστήματα των αεροσκαφών AWACS, είναι ύψους 2,5 εκατ. δολαρίων και οι παραδόσεις θα ολοκληρωθούν στα μέσα του 2017.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα αναβάθμισης CNS/ATM (Communication, Navigation, Surveillance/ Air Traffic Management) αφορά στον εκσυγχρονισμό του θαλάμου διακυβέρνησης του αεροσκάφους (cockpit), παρέχοντας σύγχρονες δυνατότητες επικοινωνίας, πλοήγησης, παρακολούθησης καθώς και διαχείρισης της πτήσης και το μετατρέπει σε αεροσκάφος πολλαπλών αποστολών.
Το πρόγραμμα διαχειρίζεται η υπηρεσία NAPMA του NATO (NATO Programme Management Agency) και η BOEING είναι ο κύριος ανάδοχος του προγράμματος, ο αρχικός σχεδιασμός του οποίου προβλέπει την εφαρμογή του και σε άλλα αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης του ιδίου τύπου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χωρίς Κριστιάνο Ρονάλντο στα φιλικά του Μαρτίου η Πορτογαλία
- Η Κούβα απορρίπτει αλλαγή του Σοσιαλισμού ή απομάκρυνση του προέδρου Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ
- Επιχείρηση της Τροχαίας στον Λυκαβυττό – Πρόστιμο 2.000 σε οδηγό που έκανε drift
- Και τώρα Κολομβία; Ποινικές έρευνες στις ΗΠΑ για τον πρόεδρο της χώρας
- Επιστολή Ανδρουλάκη στους προέδρους ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Αριστεράς για θεματικό τραπέζι διαλόγου στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
- Εντοπίστηκε αρχέγονο άστρο που αποκαλύπτει τα μυστικά του πρώιμου σύμπαντος (βίντεο)
