Ποινική δίωξη εις βάρος 26χρονου για το φόνο Κουμανταρέα
Στη σύλληψη 26χρονου από τη Ρουμανία για τον φόνο του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα προχώρησε την Τρίτη η Αστυνομία, ενώ υπάρχει και δεύτερο άτομο που εμπλέκεται στον φόνο. Ο 26χρονος άνδρας -που φέρεται να ομολόγησε- βρισκόταν εξ αρχής στο στόχαστρο της αστυνομίας. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος του νεαρού, καθώς και εις βάρος του συνεργού του.
Στη σύλληψη 26χρονου από τη Ρουμανία για τον φόνο του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα προχώρησε την Τρίτη η Αστυνομία, ενώ υπάρχει και δεύτερο άτομο που εμπλέκεται στον φόνο, αλλά δεν έχει συλληφθεί ακόμη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος άνδρας -που φέρεται να ομολόγησε- βρισκόταν εξ αρχής στο στόχαστρο της αστυνομίας.
Ο ίδιος είπε ότι είχε οικονομικές διαφορές με το θύμα και πως στη διάρκεια διαπληκτισμού τους, έσπρωξε τον άτυχο συγγραφέα, ο οποίος έπεσε και έχασε τη ζωή του από την πτώση.
Ωστόσο, τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία τόσο από το διαμέρισμα του συγγραφέα όσο και από εξωτερικές κάμερες δεν συνάδουν με τη μαρτυρία του δράστη ούτε ως προς το χρόνο που τελέστηκε το έγκλημα ούτε ως προς τον τρόπο.
Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος του νεαρού, καθώς και εις βάρος του συνεργού του.
Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού, της απόπειρας ληστείας από κοινού και της αντίστασης κατά της Αρχής κατά του συλληφθέντος δράστη.
Ο 25χρονος παραπέμφθηκε σε ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει από την Εισαγγελία διάταξη δημοσιοποίησης στοιχείων των δραστών.
Την Τετάρτη, αναμένεται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις για την εξιχνίαση της υπόθεσης εκ μέρους των αρμοδίων διωκτικών Αρχών.
Ο συγγραφέας είχε βρεθεί νεκρός στο σπίτι του στην Κυψέλη στις αρχές Δεκεμβρίου, φέροντας εκδορές και τραύματα στο πρόσωπο του.
Στο σπίτι του δεν βρέθηκαν σημάδια παραβίασης, αλλά ήταν φανερό ότι είχε γίνει έρευνα στο χώρο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το επετειακό σήμα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για τα 100 χρόνια του συλλόγου (vid)
- Επιζώσα του Έπσταϊν προς Μελάνια Τραμπ: «Ίσως ήρθε η ώρα να καταθέσετε κι εσύ και ο σύζυγός σου»
- Νέα Αριστερά: Η πτώση του Όρμπαν δεν αρκεί – Δεν συνιστά προοδευτική στροφή η νίκη Μάγιαρ
- Φον ντερ Λάιεν: Η Κομισιόν θα προτείνει προσωρινά μέτρα για την αύξηση των τιμών ενέργειας στις 22 Απριλίου
- Υπουργείο Εξωτερικών σε Φιντάν: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις, ούτε οφείλει εξηγήσεις σε κανέναν
- Το παράπονο του Ρόμπερτσον: «Η Λίβερπουλ δεν μου έκανε πρόταση ανανέωσης»

