Δύο ημέρες προθεσμίας για τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ και Ε9
Δύο εργάσιμες ημέρες έμειναν στους πολίτες για να κλείσουν τις υποχρεώσεις τους με την Εφορία, ειδικά σε ό,τι αφορά στην πληρωμή ΕΝΦΙΑ, τελών κυκλοφορίας και αλλαγών στο Ε9. Στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους για το κατά πόσο θα δοθεί προθεσμία.
Δύο εργάσιμες ημέρες έμειναν στους πολίτες για να κλείσουν τις υποχρεώσεις τους με την Εφορία, ειδικά σε ό,τι αφορά στην πληρωμή ΕΝΦΙΑ, τελών κυκλοφορίας και αλλαγών στο Ε9. Στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους για το κατά πόσο θα δοθεί προθεσμία.
Σύμφωνα με το «ημερολόγιο» της Εφορίας, έως τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί η 4η δόση ΕΝΦΙΑ. Όσοι δεν έχουν πληρώσει και τις προηγούμενες μπορούν να τις εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων με ετήσιο επιτόκιο 8,75%.
Έως το τέλος του έτους θα πρέπει να πληρωθούν και τα τέλη κυκλοφορίας. Όσοι δεν τα πληρώσουν ως 31 Δεκεμβρίου θα πληρώσουν με το νέο έτος πρόστιμο το ισόποσο των τελών.
Τα τέλη κυκλοφορίας πληρώνονται σε τράπεζες και ΕΛΤΑ με Ταυτότητα Οφειλής. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα πληρωμής στις τράπεζες χωρίς ειδοποιητήριο και Ταυτότητα Οφειλής, δίνοντας το ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.
Επίσης, περίπου 1.000.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει έως το τέλος του έτους να υποβάλλουν τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών προμηθευτών οικονομικού έτους 2014 (συναλλαγές-τιμολόγια 2013). ‘Οσοι ξεχάσουν και δεν υποβάλουν ενώ οφείλουν θα επιβαρυνθούν με πολύ υψηλό πρόστιμο 1.200 ευρώ.
Επίσης, έως το τέλος του έτους θα πληρώσουν περίπου 30.000 οφειλέτες του Δημοσίου που εντάχθηκαν στη νέα ρύθμιση χρεών τη 2η δόση από το σύνολο που έχουν επιλέξει.
Επαγγελματίες που θέλουν να γλιτώσουν το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ του 2015 θα πρέπει έως το τέλος του έτους να προχωρήσουν σε διακοπή εργασιών.
Έως τις31 Δεκεμβρίου παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9), που κανονικά εξέπνεε στις 19 Δεκεμβρίου.
Οι μεταβολές της περιουσιακής κατάστασης που έγιναν εντός του 2014, θα δηλωθούν μέχρι και 31 Μαρτίου 2015.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Συμπεριφορές και κρατική αναλγησία οδήγησαν τη σύντροφό μου στο θάνατο» – Νέες αποκαλύψεις για την 57χρονη καθηγήτρια
- Λίβανος: Η κατάπαυση του πυρός περνά από την αναγνώριση του Ισραήλ από την Βηρυτό σύμφωνα με σχέδιο της Γαλλίας
- Νάπολι – Λέτσε: Η αρχική ανησυχία για Μπαντά και τα ευχάριστα για τον 25χρονο εξτρέμ (vids)
- Νάπολι – Λέτσε 2-1: Τρίποντο με ανατροπή για τους Παρτενοπέι
- Νησί Χαργκ: Οι ΗΠΑ έβαλαν στο στόχαστρο την καρδιά της οικονομίας του Ιράν – Πώς θα επηρεάσει αυτό τον πόλεμο;
- Άρσεναλ – Έβερτον 2-0: Νίκη τίτλου στις καθυστερήσεις για τους «κανονιέρηδες», έγραψε Ιστορία ο 16χρονος Ντάουμαν


