Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από τα Χριστούγεννα

Οι ταινίες της εβδομάδας από τα Χριστούγεννα

Χριστούγεννα με παραμύθι, πρίγκιπες και μαγεία κάνουν φέτος οι αίθουσες. Ανάμεσα στις ταινίες που προβάλλονται είναι ένας νέος Αστερίξ, άλλη μία Νύχτα στο Μουσείο και η περιπέτεια φαντασίας Ο Έβδομος Γιος με τον Τζεφ Μπρίτζες σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Χριστούγεννα με παραμύθι, πρίγκιπες και μαγεία κάνουν φέτος οι αίθουσες. Ανάμεσα στις ταινίες που προβάλλονται είναι ένας νέος Αστερίξ, άλλη μία Νύχτα στο Μουσείο και η περιπέτεια φαντασίας Ο Έβδομος Γιος με τον Τζεφ Μπρίτζες σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Έβδομος Γιος

(2,5/5)

Βασισμένη στη σειρά βιβλίων του Τζόζεφ Ντιλέινι, αλλά αρκετά πιο σκοτεινή και επική, η ταινία φέρνει και πάλι στη μεγάλη οθόνη τον «Dude» Τζεφ Μπρίτζετ και τη Τζούλιαν Μουρ. Ο πρώτος ερμηνεύει τον δάσκαλο Σπουκ, ο οποίος τα βάζει με στοιχειά, φαντάσματα και μάγισσες και αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει έναν αδαή νεαρό (τον έβδομο γιο ενός έβδομου γιου). Η Τζούλιαν Μουρ, πάλι, είναι η κακιά μάγισσα της ιστορίας. Η ταινία διαθέτει ωραία εφέ και συνεχή δράση αν και σε στιγμές δεν αποφεύγει να γίνει κουραστική, ενώ καλύπτει σχεδόν ευλαβικά όλα όσα θα περίμενε κανείς από αυτήν -σε σημείο να μην υπάρξει έκπληξη, φρεσκάδα ή ακόμα και ψυχή.

Σκηνοθεσία: Σεργκέι Μποντρόφ
Πρωταγωνιστούν: Μπεν Μπαρνς, Τζούλιαν Μουρ, Τζεφ Μπρίτζες

Μια Νύχτα στο Μουσείο: Το Μυστικό των Φαραώ

(2,5/5)

Η παρέα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη επιστρέφει. Αυτή τη φορά, η μαγεία κινδυνεύει να χαθεί και τα εκθέματα να χάσουν τη δυνατότητα να ζωντανεύουν το βράδυ. Στην προσπάθειά του να βρει λύση, ο φύλακας του Μουσείου θα ταξιδέψει στο Λονδίνο και το Βρετανικό Μουσείο. Στα βήματα της πρώτης ταινίας, η τρίτη Νύχτα στο Μουσείο αποτελεί μια χαριτωμένη κωμωδία για όλη την οικογένεια που διαθέτει αρκετή μαγεία, χιούμορ και περιπέτεια για να κρατήσει το ενδιαφέρον του θεατή. Στα συν, οι ερμηνείες με την ενδιαφέρουσα προσθήκη του Νταν Στίβενς.

Σκηνοθεσία: Σον Λέβι
Πρωταγωνιστούν: Μπεν Στίλερ, Όουεν Ουίλσον, Ρόμπιν Ουίλιαμς, Στιβ Κούγκαν, Νταν Στίβενς

Γκρέις του Μονακό

(1,5/5)

Μία μάλλον αδιάφορη βιογραφία της Γκρέις Κέλι ακολουθεί τα βήματα της διάσημης πριγκίπισσας το 1962 στο Μόνακο. Η χρονιά είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, τόσο για την ίδια όσο και για το μικρό πριγκιπάτο: η Γκρέις σκέφτεται να επιστρέψει στο Χόλιγουντ όπου ο Άλφρεντ Χίτσκοκ την περιμένει με ανοιχτές αγκάλες, ενώ το Μόνακο βιώνει μία διπλωματική κρίση με τη Γαλλία. Μάλλον επιφανειακή -αν και οπτικά υπέροχη- η ταινία του Ολιβιέ Νταχάν είναι μία όμορφη ελαφρότητα.

Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Νταχάν
Πρωταγωνιστούν: Νικόλ Κίντμαν, Τιμ Ροθ

Bekas

(2/5)

Είναι σημαντικό που μία ταινία καταφέρνει να γυριστεί στο Κουρδιστάν, σε μία περιοχή που πλήττεται από τη βία και τους πολέμους. Ο λόγος για το Bekas, μία ταινία του 2012 που προβάλλεται για πρώτη φορά στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες. Η ιστορία παρακολουθεί δύο ορφανά αγόρια που αποφασίζουν να κυνηγήσουν το αμερικάνικο όνειρο και να μετακομίσουν στις ΗΠΑ. Η Αμερική είναι μακρύτερα από ότι φαντάζονται αλλά δεν το βάζουν κάτω. Χαριτωμένες ερμηνείες από τα δύο αγόρια σε μια ταινία που έχουμε δει πολλές φορές: πώς τα παιδιά αντιμετωπίζουν με τρόπο χαριτωμένο και αισιοδοξία τη βία και τον πόλεμο.

Σκηνοθεσία: Καρζάν Καντέρ
Πρωταγωνιστούν: Ζαμάντ Ταχά, Σαργουάρ Φαζίλ

Αστερίξ, η Κατοικία των Θεών

Ο αγαπημένος μας Αστερίξ επιστρέφει σε μία ταινία κινουμένων σχεδίων. Όλη η Γαλατία βρίσκεται υπό Ρωμαϊκή κατοχή. Όλη; Όχι όλη. Ένα μικρό χωριό συνεχίζει να αντιστέκεται. Ο ρωμαίος αυτοκράτορας Ιούλιος Καίσαρας θα βρει έναν διαφορετικό τρόπο να νικήσει τους Γαλάτες. Θα θελήσει να αλλοιώσει τα έθιμα και την καθημερινότητά τους, στέλνοντας Ρωμαίους να ζήσουν κοντά τους. Η ταινία προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους και μεταγλωττισμένη και σε 3D.

Σκηνοθεσία: Αλεξάντρ Αστιέ, Λουί Κλισί
Πρωταγωνιστούν: Αλέν Σαμπά, Λορέν Λαφίτ, Ζεραλντίν Νακάς

Αγαπώντας, Πίνοντας και Τραγουδώντας

Στην εξοχή του Γιορκσάιρ η ζωή τριών ζευγαριών αναστατώνεται για λίγους μήνες, λόγω της αινιγματικής συμπεριφοράς του κοινού τους φίλου Τζορτζ Ράιλι. Η είδηση της σοβαρής ασθένειας του Τζορτζ έχει μεγάλη σημασία για τρεις γυναίκες και για τους συζύγους τους, ενώ αναζητείται η κατάλληλη για να συνοδεύσει τον Τζορτζ σε ένα ταξίδι στην Τενερίφη. Η ταινία είναι η τελευταία του σπουδαίου γάλλου σκηνοθέτη, Αλέν Ρενέ. Προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, όπου απέσπασε Αργυρή Άρκτο.

Σκηνοθεσία: Αλέν Ρενέ
Πρωταγωνιστούν: Σαμπίν Αζεμά, Ιπολίτ Ζιραρντό, Σαντρίν Κιμπερλέν

Στο Μονοπάτι του Θανάτου

Ο Ματ (Λίαμ Νίσον), μπορεί κάποτε να ήταν ένας πολύτιμος, για το σώμα, Νεοϋορκέζος αστυνομικός πρώτης γραμμής, όμως τώρα πια εργάζεται, παράνομα, ως ιδιωτικός ντετέκτιβ. Παρότι, αρχικά, διστακτικός αποφασίζει να βοηθήσει τον έμπορο ναρκωτικών Κένι Κρίστο, προκειμένου να ξεσκεπάσουν τη συμμορία που κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση της γυναίκας του. Καθώς πλησιάζουν, όμως, προς τη λύση του μυστηρίου, ανακαλύπτουν ότι η υπόθεση στην οποία έμπλεξαν είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι μπορούσαν να φανταστούν και ότι οι απαγωγείς-εγκληματίες είναι άκρως επικίνδυνοι.

Σκηνοθεσία: Σκοτ Φρανκ
Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Νίσον, Νταν Στίβενς

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024