Εμπρησμός στον σταθμό στη Μπολόνια, «σαμποτάζ κατά των τρένων TAV»
Ο κομβικός σιδηροδρομικός της σταθμός της Μπολόνια έχει παγώσει την Τρίτη, επηρεάζοντας τα δρομολόγια στη μισή χώρα, μετά από εμπρησμό στις εγκαταστάσεις του. Οι αρχές υποστηρίζουν πως πίσω από τον εμπρησμό βρίσκονται αντιτιθέμενοι στα τρένα υψηλής ταχύτητας (TAV), κατά των οποίων έχει σχηματιστεί ένα ισχυρό ρεύμα διαμαρτυρίας. Η κυβέρνηση αντιδρά σε υψηλούς τόνους, μιλώντας για τέταρτο σαμποτάζ «με τρομοκρατικό χαρακτήρα» μέσα έναν μήνα.
Ο κομβικός σιδηροδρομικός της σταθμός της Μπολόνια έχει παγώσει την Τρίτη, επηρεάζοντας τα δρομολόγια στη μισή χώρα, μετά από εμπρησμό στις εγκαταστάσεις του.
Οι αρχές υποστηρίζουν πως πίσω από τον εμπρησμό βρίσκονται αντιτιθέμενοι στα τρένα υψηλής ταχύτητας (TAV), κατά των οποίων έχει σχηματιστεί ένα ισχυρό ρεύμα διαμαρτυρίας.
Η φωτιά έσβησε το πρωί της Τρίτης από τις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Ωστόσο, επειδή ο σταθμός δεν μπορούσε να λειτουργήσει για αρκετές ώρες, τα προβλήματα ήταν μεγάλα σε όλα τα δρομολόγια από το βορρά μέχρι τη Ρώμη, όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων.
Η κυβέρνηση αντέδρασε σε υψηλούς τόνους. Μιλώντας για τέταρτο σαμποτάζ μέσα σε έναν μήνα, ο υπουργός Συγκοινωνιών Μαουρίτσιο Λούπι χαρακτήρισε «πράξη τρομοκρατίας» τον εμπρησμό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι τρεις παύσεις που προλαβαίνουν το burnout
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
- Συνταγή: Καρυδόπιτα
- Αποδοκιμασίες για τον Αυστραλό πρωθυπουργό λόγω της ανησυχίας του για τους Παλαιστίνιους
- Ιράν: Αναφορές ότι οι ΗΠΑ στέλνουν επιπλέον πολεμικά πλοία και στρατεύματα – Εκρήξεις συγκλονίζουν την Τεχεράνη
- Τέμπη: «Επαγγελματία συκοφάντη» χαρακτηρίζει η Ένωση Δικαστών την Κωνσταντοπούλου μετά τις σκληρές δηλώσεις της για τη δίκη
