Στη σκιά του σοκ που έχει προκαλέσει στην Αυστραλία και διεθνώς η δραματική ομηρία στο καφέ Lindt του Σίδνεϊ, ο Ντέιβιντ Κάμερον δηλώνει ότι η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με την απειλή ανάλογης επίθεσης «μοναχικού λύκου» ανά πάσα στιγμή.

Οι βρετανικές αρχές αύξησαν τον συναγερμό της χώρας όσον αφορά την απειλή της τρομοκρατίας στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο τον Αύγουστο.

Και τον Νοέμβριο ανακοίνωσαν ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή στην ιστορία της, εξαιτίας της επιστροφής Βρετανών που ριζοσπαστικοποιήθηκαν και πολέμησαν στις τάξεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (IS) στο έδαφος του Ιράκ και της Συρίας.

«Η απειλή που αντιμετωπίζουμε αναμφισβήτητα περιλαμβάνει αυτές τις κατά κάποιον τρόπο μεμονωμένες επιθέσεις, συχνά σχεδόν τυχαίες που μπορεί να συμβούν ανά πάσα στιγμή στη Βρετανία» δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής όταν ρωτήθηκε πόσο πιθανό είναι να σημειωθεί στη Βρετανία μία επίθεση όπως αυτή στο Σίδνεϊ.

«Άνθρωποι οι οποίοι ριζοσπαστικοποιούνται μόνοι τους μέσω του Διαδικτύου και οι οποίοι ξαφνικά κάνουν φρικτά πράγματα, αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο να αποτραπεί» υπογράμμισε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ