«Δεν τους χρωστάμε, μας χρωστάνε» είπε ο Δ.Κουτσούμπας από τα Καλάβρυτα
Στις εκδηλώσεις μνήμης για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, που πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου στα Καλάβρυτα, παραβρέθηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Όπως είπε, το έγκλημα των ναζί, των φασιστών του γερμανικού ιμπεριαλισμού κατά του λαού δεν πληρώνεται με τίποτα και σημείωσε: «Δεν τους χρωστάμε, μας χρωστάνε».
Στις εκδηλώσεις μνήμης για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, που πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου στα Καλάβρυτα, παραβρέθηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Όπως είπε, το έγκλημα των ναζί, των φασιστών του γερμανικού ιμπεριαλισμού κατά του λαού δεν πληρώνεται με τίποτα και σημείωσε: «Δεν τους χρωστάμε, μας χρωστάνε».
Σε δηλώσεις του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε: «Σήμερα εδώ από τη μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων, απευθύνουμε μήνυμα συνέχισης του αγώνα και της αντίστασης».
Στην συνέχεια, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι, «το έγκλημα των ναζί, των φασιστών του γερμανικού ιμπεριαλισμού ενάντια στο λαό της χώρα μας, ενάντια στο λαό των Καλαβρύτων, αλλά και των άλλων 32 μαρτυρικών πόλεων δεν πληρώνεται με τίποτα».
Επισήμανε, δε, ότι «αυτό που μπορούν να κάνουν αυτήν τη στιγμή είναι να αποδώσουν τις γερμανικές επανορθώσεις στον ελληνικό λαό». Και κατέληξε: «Δεν τους χρωστάμε τίποτα, αυτοί χρωστάνε στον ελληνικό λαό».
Νωρίτερα το πρωί, τελέστηκε αρχιερατικό μνημόσυνο στον μητροπολιτικό ναό των Καλαβρύτων, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κερνίτσης, Χρύσανθου, παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, ενώ παραβρέθηκε και ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, Πέτερ Σόοφ. Στην συνέχεια σχηματίστηκε πομπή προς τον τόπο της εκτέλεσης, τον λόφο του Καπή, όπου εψάλη τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έρευνα στην Τουρκία για τα στημένα παιχνίδια – Συνελήφθησαν παίκτες των Φενέρμπαχτσε και Γαλατασαράι
- Ευλογιά προβάτων: Τα ποσά και οι δικαιούχοι των αγροτικών αποζημιώσεων για το χαμένο εισόδημα
- «Οι εθελοντές είναι συχνά οι πρώτοι που δρουν σε στιγμές κρίσεων»
- H Κυπριακή Ομοσπονδία καλεί τον Ολυμπιακό να παίξει στη Λεμεσσό αντί για το ΣΕΦ
- Θρήνος στην κηδεία του 24χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λούτσα
- «Φως στο Τούνελ»: Αποκαλυπτικά στοιχεία για δύο σκοτεινές υποθέσεις