Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Πειραιάς βάζει τα γιορτινά του για τα Χριστούγεννα

Ο Πειραιάς βάζει τα γιορτινά του για τα Χριστούγεννα

Γεμάτα μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, εορταστικές μελωδίες θα είναι τα Χριστούγεννα στον Πειραιά. Ο δήμος έχει φορέσει ήδη τα γιορτινά του σε τέσσερα μεγάλα πάρκα της πόλης, που θα χαρίσουν στιγμές ξενοιασιάς σε μικρούς και μεγάλους. «Επιθυμία μας είναι ακόμα και σε δύσκολους καιρούς όπως αυτούς που ζούμε, η πόλη μας να είναι γιορτινή και να πλημμυρίσει με παιδικά χαμόγελα» δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης.

Γεμάτα μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, εορταστικές μελωδίες θα είναι τα Χριστούγεννα στον Πειραιά.

Ο δήμος έχει φορέσει ήδη τα γιορτινά του σε τέσσερα μεγάλα πάρκα της πόλης, που θα χαρίσουν στιγμές ξενοιασιάς σε μικρούς και μεγάλους.

«Ο Δήμος Πειραιά έχει προγραμματίσει μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων για όλους τους Πειραιώτες, σε όλες τις γειτονιές για όλα τα παιδιά. Δημιουργήθηκαν παιδότοποι για τους μικρούς μας φίλους έτσι ώστε όλα τα παιδιά, σε κάθε κοινότητα να έχουν τη δυνατότητα να χαρούν αυτές τις γιορτές. Επιθυμία μας είναι ακόμα και σε δύσκολους καιρούς όπως αυτούς που ζούμε, η πόλη μας να είναι γιορτινή και να πλημμυρίσει με παιδικά χαμόγελα» δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης.

«Ταυτόχρονα, το εορταστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα και δρώμενα αλλά και σπουδαίες φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες για την υποστήριξη όσων έχουν πραγματικά ανάγκη. Εύχομαι στους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες αλλά και σε όλο τον κόσμο να περάσει όμορφα και να διασκεδάσει με τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά. Καλές γιορτές με υγεία σε όλους» συμπλήρωσε.

Τα παιδιά και φέτος έχουν την τιμητική τους, καθώς έπειτα από δωρεά του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού έχουν δημιουργηθεί υπέροχοι παιδότοποι σε όλες τις γειτονιές της πόλης που περιλαμβάνουν παγοδρόμιο, παιχνίδια, φουσκωτά, ΆγιοΒασίληδες και πλούσια δώρα.

Παράλληλα, εορταστικό θα είναι το κλίμα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του δήμου.

Στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι με επίκεντρο το εντυπωσιακό παγοδρόμιο, έχουν στηθεί καρουζέλ, παιδότοπος, τρενάκι, τραμπολίνο, το Σπίτι του Άγιου Βασίλη, φουσκωτό πάρκο και πολλές δραστηριότητες για ατέλειωτο παιχνίδι με συμβολικό τίμημα. Γιορτινά ντύθηκαν επίσης, η Πλατεία Τετρακόμων στα Καμίνια, ο προαύλιος χώρος της Αγίας Σοφίας στα Μανιάτικα, καθώς και των Αγίων Αναργύρων στην Παλαιά Κοκκινιά. Οι Χριστουγεννιάτικοι παιδότοποι θα είναι στη διάθεση των λιλιπούτειων δημοτών ως την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου.

Φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου για παιδιά και πάρτι αλληλεγγύης

O αγώνας δρόμου για παιδιά 0-14 ετών «Fit kids Run» διοργανώνεται, την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με τον ιστότοπο 4moms.gr και τη γυμνάστρια Ελένη Πετρουλάκη-Ίβιτς. Η εκκίνηση θα δοθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 11.00. Το «Fit Kids Run» έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας θα προσφέρει σε κάθε δημοτικό σχολείο του Πειραιά ένα πλήρες kit φαρμακείου.

Επίσης, ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι αλληλεγγύης και προσφοράς θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, στον Ξενώνα Φιλοξενίας Αστέγων «Ανακούφιση» από την ομάδα κοινωνικής δράσης «For A Reason» μαζί με την εταιρία διοργάνωσης εκδηλώσεων «Action Εστί» σε συνεργασία με την ΚΟΔΕΠ. Από τις 11.00 έως τις 18.00 οι διοργανωτές σερβίρουν γαστρονομικές δημιουργίες γνωστών καλλιτεχνών, food bloggers και φίλων της «Ανακούφισης» για τους επισκέπτες του Ξενώνα. Η είσοδος γίνεται με την προαιρετική προσφορά ρούχων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Από το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου έως την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί Φιλανθρωπικό Bazaar στην πλατεία Κοραή για τα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς και για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του εκπαιδευτηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τα «Παραπολιτικά», τον Ρ/Σ «Παραπολιτικά 90,1» και τις εκδόσεις Σμυρνιωτάκη.

Θα ακολουθήσει, τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, μια μοναδική συναυλία του συγκροτήματος Onirama στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε συνεργασία με το site για τη σύγχρονη μητέρα 4moms.gr. Οι Onirama θα ταξιδέψουν μουσικά τα παιδιά που φιλοξενούνται σε Ιδρύματα και Στέγες του Πειραιά, όπως το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, το Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Αργώ», την «Κιβωτό», τον Ερυθρό Σταυρό, το Παιδικό Σπίτι, τον Καλό Ποιμένα, το Ζάννειο Ορφανοτροφείο κ.α. Μαζί με το αγαπημένο συγκρότημα θα τραγουδήσει Χριστουγεννιάτικα τραγούδια η Χορωδία της εκκλησίας, ενώ ο Άγιος Βασίλης θα μοιράσει δώρα και πολλά παιχνίδια.

Πλούσιο θεατρικό πρόγραμμα

Από Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου έως Κυριακή 1η Μαρτίου 2015:
Πρεμιέρα της Θεατρικής Παράστασης «Παράνομα Φιλιά-Κόκκινα Φανάρια» σε σκηνοθεσία και διασκευή κειμένου του Νίκου Μαστοράκη, παραγωγή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Τους ρόλους στην παράσταση ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά οι Διαμαντής Καραναστάσης, Κώστας Κοράκης, Αθηνά Μαξίμου, Καίτη Μανωλιδάκη, Μαρσέλα Λένα, Ελισάβετ Μουτάφη, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Γιώργος Παπανδρέου, Νίκη Σερέτη, Αιμίλιος Χειλάκης. Οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν την 1η Μαρτίου 2015.

«Ανθολογία» – Μαύρο Θέατρο Πράγας

Από Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου έως Κυριακή 28 Δεκεμβρίου:
Αυτά τα Χριστούγεννα, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, υποδέχεται τον υπέροχα μαγικό και ανατρεπτικά ρομαντικό κόσμο του Jiri Srnec, του εμπνευστή του Μαύρου Θεάτρου της Πράγας και ιδρυτή του θιάσου Black Theatre Jiri Srnec και τη δική του «Ανθολογία». Η θεατρική παράσταση «Ανθολογία» είναι ένα σπονδυλωτό έργο που μας ταξιδεύει με επιλεγμένες σκηνές από τα αριστουργήματα της 53χρονης ιστορίας του Μαύρου Θεάτρου Srnec. Οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν στις 28 Δεκεμβρίου 2014.

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου:
Θεατρική Παράσταση και Bazaar στο Πολιτιστικό χώρο «Κ. Κωσταράκος» στα Καμίνια από το ΠΕΚ ΑΜΕΑ.

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου:
Μουσικοθεατρική Ομάδα FenArte. Δραματοποιημένη διασκευή από το παιδικό εργαστήριο του βιβλίου του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Αν ο Χριστός γεννιόταν σήμερα», Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά στις 20:00.

Μουσικές & ποιητικές εκδηλώσεις

Από Σάββατο 13 έως Κυριακή 14 Δεκεμβρίου:
Η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά θα πλαισιώσει μουσικά το φιλανθρωπικό bazaar του Συλλόγου «Αγκαλιάζω» επί της οδού Δραγάτση στις 12:00.

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου:
Μια παιδική ορχήστρα με κρουστά όργανα θα ψάλλει Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, με την καθηγήτρια πιάνου και μουσικής αγωγής Νιόβη Κωνσταντινίδη. Η εκδήλωση θα γίνει στο Αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Για παιδιά ηλικίας 4 – 6 ετών στις 17:00 – 18:00 και για παιδιά ηλικίας 7 – 9 ετών στις 18:30 – 19:30.

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου:
Ρεσιτάλ πιάνου της μαθήτριας Εύας Πανάγου με χριστουγεννιάτικες μελωδίες στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά στις 20:00.

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου:
Συναυλία με τη Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά στο σταθμό του ΗΣΑΠ σε συνδιοργάνωση με τη ΣΤΑΣΥ στις 14:00.

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου:
Μουσικές μελωδίες από τη Φιλαρμονική του Δήμου στον Πειραιά από τις 12:00 έως τις 16:00.
Συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας δωματίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από 18:00 έως 18:45.

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου:
Η χορωδία του Δημοτικού Ωδείου θα σας βάλει στο πνεύμα των Χριστουγέννων με εορταστικές μελωδίες στην οδό Σωτήρος στις 18:00.

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου:
Γιορτινός Περίπατος της Φιλαρμονικής του Δήμου στην Πηγάδα, στο Πάρκο Γεννηματά, στην πλατεία Αγίου Ελευθερίου, στην οδό Παλαμηδίου, στην πλατεία Καρπάθου, στην πλατεία Σερφιώτου.

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου:
Γιορτινός μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής του Δήμου στην Πηγάδα, στο Πάρκο Γεννηματά, στην πλατεία Αγίου Ελευθερίου, στην οδό Παλαμηδίου, στην πλατεία Καρπάθου, στην πλατεία Σερφιώτου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024