Σε Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών
Στη Θεσσαλονίκη έρχεται ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου. Στη συνέχεια ο κ. Τσαβούσογλου θα περάσει στην Κομοτηνή, όπου θα έχει επαφές με στελέχη της μειονότητας.
Στη Θεσσαλονίκη έρχεται σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προκειμένου να συμμετάσχει αύριο το πρωί στην 31η Σύνοδο των ΥΠΕΞ του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).
Στη συνέχεια ο κ. Τσαβούσογλου θα περάσει στην Κομοτηνή, όπου θα έχει επαφές με στελέχη της μειονότητας. Το πρόγραμμα των επαφών του στη Θράκη οργανώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, από το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, ενώ με την επίσκεψή του αυτή εκτιμάται ότι ο Τούρκος υπουργός επιδιώκει να αναπληρώσει τρόπον τινά την επίσκεψη που δεν κατέστη δυνατόν να κάνει ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά τις επαφές του προ ημερών στην Αθήνα.
Στη Θεσσαλονίκη ο κ. Τσαβούσογλου θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο. Η συνάντηση των δύο υπουργών αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αποτελεί συνέχεια των διαβουλεύσεων για την αναζήτηση τρόπου επανέναρξης των συνομιλιών το Κυπριακό.
Πάντως το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Barbaros» εξακολουθεί να πλέει ανοικτά της Αμμοχώστου, με τη Λευκωσία να θέτει ως όρο το σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και την απόσυρσή του τουρκικού σκάφους από την κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), προκειμένου να αρχίσουν εκ νέου οι συνομιλίες.
Γ.Μ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ζελένσκι: Έφτασε στο Μαϊάμι για τη συνάντηση με τον Τραμπ – Ανάρτηση Ντμιτρίεφ κατά «πολεμοκάπηλων»
- Η (πρώτη) «μητέρα των μαχών»
- Νέα Αριστερά: Το Μαξίμου «ρίχνει μαύρο» στην Βουλή καταργώντας την ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση των εξεταστικών
- Οι φωτογραφίες του Associated Press που όρισαν τη χαοτική χρονιά του 2025
- Σουηδία: Τρεις οι νεκροί από την καταιγίδα Γιοχάνες
- Παναθηναϊκός: Χωρίς 5 παίκτες η προπόνηση, βελτιώνεται η κατάσταση με τη γρίπη
