Επικεφαλής του Παγκόσμιου Προγράμματος για τους Ωκεανούς η Μαρία Δαμανάκη
H μέχρι πρότινος Επίτροπος Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη, αναλαμβάνει επικεφαλής του Παγκόσμιου Προγράμματος για τους Ωκεανούς του Ιδρύματος «The Nature Conservancy».
H μέχρι πρότινος Επίτροπος Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη, αναλαμβάνει επικεφαλής του Παγκόσμιου Προγράμματος για τους Ωκεανούς του Ιδρύματος «The Nature Conservancy».
Στις σχετικές ανακοινώσεις προχώρησαν την Πέμπτη από την έδρα του Ιδρύματος στο Αρλινγκτον των ΗΠΑ, όπου η Μαρία Δαμανάκη θα εδρεύει ως Παγκόσμια Διευθύνουσα Σύμβουλος, με αρμοδιότητα στους Ωκεανούς.
«Το έργο μας θα ωφεληθεί σημαντικά από την πλούσια εμπειρία της Μαρίας στις θαλάσσιες υποθέσεις, την αλιεία και τη διεθνή πολιτική, καθώς και τις αποδεδειγμένες διπλωματικές της ικανότητες και τη διεθνή της αναγνώριση», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Nature Conservancy Μαρκ Τέρτσεκ.
«Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε περισσότερα για την προστασία αυτού που αποτελεί το 71% της επιφάνειας του πλανήτη και τη βαθύτερη μνήμη της γης και της ανθρώπινης ύπαρξης», δήλωσε η κ. Δαμανάκη και επισήμανε ότι επιθυμεί να συμβάλλει «στα αποτελέσματα που μπορούμε να έχουμε στηριγμένοι στην επιστήμη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Για νίκη κάνει λόγο η Τεχεράνη – Το σχέδιο των 10 σημείων που διαβίβασε στην Ουάσιγκτον
- Πετρέλαιο: Υποχωρεί σχεδόν κατά 18% η τιμή του WTI μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας
- Καλιφόρνια: Πράκτορες της ICE πυροβόλησαν άνδρα που «επιχείρησε να τους παρασύρει με το αυτοκίνητό του»
- Πετρέλαιο: Υποχωρεί κατά σχεδόν 7% το WTI μετά την παράταση του τελεσιγράφου από τον Τραμπ
- Πώς ο πόλεμος βομβαρδίζει την οικονομία της Γαλλίας
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Παραγραφή χρεών στο μισό διάστημα