Πλήρες μέλος της EBU η ΝΕΡΙΤ και συμμετοχή στη Eurovision
Σύμφωνα με την εισήγηση των αρμοδίων οργάνων της Ένωσης, η ΝΕΡΙΤ πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την ένταξή της ως πλήρες μέλος, βάσει και της σχετικής πρότασης που κατέθεσε η Εκτελεστική Επιτροπή της EBU προς τη Γενική Συνέλευση πριν από λίγες εβδομάδες.
Ο Κριστόφ Βοτσιεχόφσκι, πρόεδρος της Νομικής Επιτροπής της EBU -η οποία και εισηγήθηκε την ένταξη της ΝΕΡΙΤ στην Ένωση- αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα που έγιναν σε σύντομο διάστημα για την εξ αρχής δόμηση του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.
Ως το πλέον σημαντικό βήμα για τη διεθνή παρουσία της ΝΕΡΙΤ και την ένταξή της στην ευρωπαϊκή ραδιοτηλεοπτική οικογένεια, χαρακτήρισε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της EBU ο πρόεδρος ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ, Πέτρος Μάης, υπογραμμίζοντας το έντονο ενδιαφέρον της εταιρείας για συνέργειες στο πεδίο των συμπαραγωγών, της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και εφαρμογής βέλτιστων πρακτικών διεθνούς επιπέδου.
Κανονικά η συμμετοχή στην Eurovision
Τη συμμετοχή της Ελλάδας στον 60ό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision ανακοίνωσε η EBU, αμέσως μετά την ομόφωνη αποδοχή της ΝΕΡΙΤ ως πλήρους μέλους.
Η ΝΕΡΙΤ αναλαμβάνει τη διεξαγωγή των απαραίτητων διαδικασιών για την ανάδειξη της ελληνικής συμμετοχής στον διαγωνισμό, ο οποίος θα διεξαχθεί στην Βιέννη στις 19, 21 (Α’ και Β’ Ημιτελικός, αντιστοίχως) και 23 Μαΐου 2015 (Τελικός).
Μετά και την ένταξη της ΝΕΡΙΤ στην EBU, ο αριθμός των συμμετεχουσών χωρών στη φετινή διοργάνωση ανέρχεται σε 39.
- «Keenadu»: Εντοπίστηκε εξαιρετικά επικίνδυνη απειλή για συσκευές Android
- Μεντιλίμπαρ: «Θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά θα το προσπαθήσουμε…»
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Μειωμένα τεκμήρια φέτος έως και 35%
- Στην ενδέκατη θέση της UEFA παρέμεινε η Ελλάδα
- Πότε είναι η ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Λεβερκούζεν στη Γερμανία
- Τέμπη: Νέο αδιέξοδο με τις εκταφές – Τι ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων