ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία 3μηνων και 6μηνων εντόκων στις 10 Δεκεμβρίου
Το ποσό των 2,25 δισ. ευρώ συνολικά θα επιχειρήσει να αντλήσει το Δημόσιο από τις δημοπρασίες εντόκων γραμματίων που θα διενεργήσει στις 10 Δεκεμβρίου. Πέρα από την προγραμματισμένη δημοπρασία 6μηνων εντόκων ύψους 1,25 δισ. ευρώ, ο ΟΔΔΗΧ θα προχωρήσει σε επιπλέον δημοπρασία 3μηνων εντόκων ύψους 1 δισ. ευρω, κίνηση που συνδέεται και με την καθηστέρηση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Το ποσό των 2,25 δισ. ευρώ συνολικά θα επιχειρήσει να αντλήσει το Ελληνικό Δημόσιο από τις δημοπρασίες εντόκων γραμματίων που θα διενεργήσει στις 10 Δεκεμβρίου.
Πέρα από την προγραμματισμένη δημοπρασία 6μηνων εντόκων γραμματίων ύψους 1,25 δισ. ευρώ, ο ΟΔΔΗΧ θα προχωρήσει σε επιπλέον δημοπρασία 3μηνων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, ύψους 1 δισ. ευρω, κίνηση που συνδέεται και με την καθηστέρηση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Η Ελλάδα δεν έχει άμεσες ανάγκες, ωστόσο, σημειώνεται καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την τρέχουσα αξιολόγηση, βάσει της οποίας αναμένεται να λάβει 1,8 δισ. ευρώ από την ΕΕ και 3,5 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ, σημειώνει το Reuters.
Η ημερομηνία διακανονισμού έχει προσδιοριστεί για τις 12 Δεκεμβρίου.
Ο ΟΔΔΗΧ είχε διαθέσει τον Σεπτέμβριο νέο 3ετές και 5ετές ομόλογο έναντι εντόκων γραμματίων ύψους 1,6 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η αγορά του αλκοόλ υπέστη… «hangover» – Τι έφερε τη βουτιά [γράφημα]
- Τα «τρελά» χρήματα που ζητάει ο Χέιζ-Ντέιβις για να επιστρέψει στην Ευρώπη
- Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά για την «Ιθάκη» και την ανάγκη νέας Μεταπολίτευσης
- «Την έκανα follow, μπορείτε να κοιμηθείτε»: Τίτλοι τέλους στην κόντρα Μαίρη Συνατσάκη- Κατερίνα Καινούργιου
- Hellenic Train: Ακυρώνονται δρομολόγια του Οδοντωτού λόγω πτώσης δέντρων
- Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ έδωσαν τελεσίγραφο σε Ουκρανία και Ρωσία να τερματίσουν τον πόλεμο μέχρι τον Ιούνιο