Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε γκαλερί μεταμορφώνονται Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε γκαλερί μεταμορφώνονται Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Τριάντα οχτώ γκαλερί, πάνω από 300 καλλιτέχνες, Έλληνες και ξένοι, και εκατοντάδες έργα τέχνης καλείται να εξερευνήσει το κοινό το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου με οδηγό τη θετική διάθεση και έναν χάρτη ανά χείρας. Το σύνθημα για να ξεκινήσει αυτή η περιήγηση στο ελληνικό τοπίο των σύγχρονων εικαστικών τεχνών είναι δύο λέξεις: «Gallery Weekend».

Τριάντα οχτώ γκαλερί, πάνω από 300 καλλιτέχνες, Έλληνες και ξένοι, και εκατοντάδες έργα τέχνης καλείται να εξερευνήσει το κοινό το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου με οδηγό τη θετική διάθεση και έναν χάρτη ανά χείρας. Το σύνθημα για να ξεκινήσει αυτή η περιήγηση στο ελληνικό τοπίο των σύγχρονων εικαστικών τεχνών είναι δύο λέξεις: «Gallery Weekend».

Ο λόγος για τη σημαντική δράση που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τον «Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης» (ΠΣΑΤ), σε συνεργασία με την οργανωτική ομάδα της «Art-Athina».

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, 32 γκαλερί της Αθήνας και 6 της Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν την εκθεσιακή τους δραστηριότητα με διάθεση γιορτινή. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στις εκθέσεις, ατομικές ή ομαδικές, από τους ίδιους τους καλλιτέχνες αλλά και από τους γκαλερίστες.

Το «Gallery Weekend» είναι μια ξεχωριστή δράση, γιατί προσφέρει στον επισκέπτη τη σπάνια ευκαιρία προσωπικής γνωριμίας και διαλόγου με τον καλλιτέχνη που βρίσκεται πίσω από το έργο.

Η πολυφωνία των έργων, που θα παρουσιάζονται σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους που συμμετέχουν, τόσο σε εκφραστικά μέσα όσο και σε καλλιτεχνικές τάσεις, επιτρέπει στον επισκέπτη να αφουγκραστεί τον παλμό της ενεργούς εικαστικής δημιουργίας.

Σκοπός των διοργανωτών είναι να καταστεί το «Gallery Weekend» μέσο επαφής της σύγχρονης τέχνης με ένα ευρύτερο κοινωνικό φάσμα και να εδραιωθεί η δράση ως μία ετήσια γιορτή που θα δίνει την ευκαιρία στο κοινό να ανακαλύψει την πιο ζωντανή καλλιτεχνική πλευρά των δύο μεγαλύτερων πόλεων της χώρας. Ειδικότερα σε μια εποχή που η Ελλάδα διεκδικεί μία θέση στο προσκήνιο της διεθνούς εικαστικής σκηνής.

Ο περίπατος των Γκαλερί αποτελεί ήδη δημοφιλή και καθιερωμένο θεσμό σε πόλεις όπως: το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Βερολίνο, την Μαδρίτη, τη Βουδαπέστη, το Λος Αντζελες κ. α.

Για τη διευκόλυνση των επισκεπτών, η οργανωτική ομάδα του Gallery Weekend έχει εκδώσει ένα χάρτη της πόλης στον οποίο σημειώνονται οι χώροι τέχνης που συμμετέχουν όπως και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκθέσεων που φιλοξενούν. Το χάρτη θα προμηθεύονται δωρεάν οι επισκέπτες από τις γκαλερί.

Όλες οι πληροφορίες βρίσκονται και στην ιστοσελίδα μας www.art-athina.gr.

Οι συμμετέχουσες αίθουσες τέχνης θα υποδεχτούν σε κλίμα γιορτής το φιλότεχνο κοινό το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 18:00 και την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 15:00. Οι επισκέψεις και η συμμετοχή του κοινού είναι δωρεάν.

Το Gallery Weekend τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και των Δήμων Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Οι γκαλερί που συμμετέχουν είναι:

Αθήνα

a.antonopoulou.art, Αγκάθι-Κartάλος, ΑΔ Γκαλερί, Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, Αίθουσα Τέχνης «ena», Αίθουσα Τέχνης «Καπλανών 5», Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, Αίθουσα Τέχνης Ρεβέκκα Καμχή, Αίθουσα Τέχνης Τεχνοχώρος, Art Zone 42, Artower Agora, Bernier/Εliades, CAN Christina Androulidaki gallery, Cheapart, Γκαλερί «7», Γκαλερί Αργώ, Γκαλερί Έρση, Εικαστικός Κύκλος, έκφραση – γιαννα γραμματοπουλου, Ελένη Κορωναίου Gallery, Eleftheria Tseliou Gallery, Elika Gallery, Gagosian Gallery, Kalfayan Galleries, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, Mihalarias Art Space, Περιτεχνών, Skoufa Gallery, The Blender Gallery, The Breeder, Zoumboulakis Galleries.

Θεσσαλονίκη

Artis Causa Gallery, Γκαλερί Λόλα Νικολάου, Donopoulos International Fine Arts, Nitra Gallery, Tsatsis Projects/Artforum, Zina Athanassiadou Gallery.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024