Να μην μειώσει την παραγωγή πετρελαίου αποφάσισε ο ΟΠΕΚ
Να διατηρηθεί επί της ουσίας αμετάβλητο το ανώτατο όριο παραγωγής πετρελαίου, στα 30 εκατ. βαρέλια ημερησίως, αποφάσισε η σύνοδος των πετρελαιοπαραγωγών χωρών του ΟΠΕΚ, παρά τις εκκλήσεις των φτωχότερων μελών του καρτέλ για δράσεις που θα ανέκοπταν τη διολίσθηση των τιμών. Κατόπιν της απόφασης αυτής προκλήθηκε νέα νέα βουτιά στην τιμή του μαύρου χρυσού, που έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2010.
Να διατηρηθεί επί της ουσίας αμετάβλητο το ανώτατο όριο παραγωγής πετρελαίου, στα 30 εκατ. βαρέλια ημερησίως, αποφάσισε η σύνοδος των πετρελαιοπαραγωγών χωρών του ΟΠΕΚ, παρά τις εκκλήσεις των φτωχότερων μελών του καρτέλ για δράσεις που θα ανέκοπταν τη διολίσθηση των τιμών.
Κατόπιν της απόφασης αυτής προκλήθηκε νέα νέα βουτιά στην τιμή του μαύρου χρυσού, που έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2010. Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου χάνει 2,24 δολ. ή 3% στα 71,46 δολ. το βαρέλι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Την ίδια στιγμή το Brent Ιανουαρίου σημειώνει βουτιά 3,3% στα 75,18 δολ. το βαρέλι.
Για εξαιρετική απόφαση, μίλησε η Σαουδική Αραβία, που εξαρχής είχε ταχθεί εναντίον μιας μείωσης της παραγωγής. Για σωστή απόφαση μίλησε και ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ.
Αντίθετα, ο εκπρόσωπος της Βενεζουέλας έφυγε -όπως σημειώνει το Reuters, εκνευρισμένος αρνούμενος να σχολιάσει την απόφαση.
Οι τιμές του αργού πετρελαίου έχουν διολισθήσει 30% από τον Ιούνιο, λόγω της έντονης αύξησης της παραγωγής που δημιουργεί η «σχιστολιθική επανάσταση» στις ΗΠΑ και την μείωση της ζήτησης λόγω υποτονικών οικονομικών συνθηκών σε Ευρώπη και Ασία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κατασκοπεία: Τα μυστικά του κινέζικου λογισμικού στο κινητό του 54χρονου σμήναρχου
- Στις αρχές της καριέρας του, ο Ίθαν Χοκ δεν άντεχε τον Μπίλι Κράνταπ – Τώρα, είναι φίλοι
- Ομοφοβική επίθεση και ξυλοδαρμός Γερμανού διαιτητή
- Δημιουργία αξίας προς όλους: Μέσα από πρωτοβουλίες που απαντούν σε πραγματικές ανάγκες
- Ένοχος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού ο ηθοποιός και σκηνοθέτης
- Βρετανία: Πιέσεις να παραιτηθεί δέχεται ο Στάρμερ – Τον κατηγορούν για το χάος από την υπόθεση Έπσταϊν


