Οδοφράγματα των διαδηλωτων στο Χονγκ Κονγκ ξηλώθηκαν με δικαστική απόφαση
Οδοφράγματα στο Χονγκ Κονγκ ξηλώθηκαν παρουσία δικαστικών κλητήρων που εκτελούσαν μια πρώτη δικαστική απόφαση, στόχος της οποίας είναι να περιορίσει την επέκταση τα σημεία που έχουν καταλάβει οι διαδηλωτές στην πόλη.
Οδοφράγματα στο Χονγκ Κονγκ ξηλώθηκαν παρουσία δικαστικών κλητήρων που εκτελούσαν μια πρώτη δικαστική απόφαση, στόχος της οποίας είναι να περιορίσει την επέκταση τα σημεία που έχουν καταλάβει οι διαδηλωτές στην πόλη.
Οι δέκα διαδηλωτές που βρίσκονταν στην περιοχή δεν προέβαλαν καμιά αντίσταση, ενώ εργάτες ξήλωναν τα οδοφράγματα που είχαν τοποθετηθεί γύρω από τον πύργο Citic, έναν ουρανοξύστη 33 ορόφων που βρίσκεται στα όρια του κεντρικού σημείου των κινητοποιήσεων, κοντά στην έδρα της κυβέρνησης.
Δεκάδες δικαστικοί κλητήρες και αστυνομικοί ήταν παρόντες κατά την επιχείρηση αυτή. Διαπληκτισμός υπήρξε όταν εργάτες ξήλωναν στημένα οδοφράγματα σε κοντινή κυκλική πλατεία και κεντρικό οδικό κόμβο, με τους διαδηλωτές να εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν εμπίπτει στην εντολή «εκκαθάρισης».
Οι διαδηλωτές που διεκδικούν την καθιέρωση καθολικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη της ηγεσλιας της περιφέρειας κατέβηκαν στους δρόμους κατά δεκάδες χιλιάδες από τις 28 Σεπτεμβρίου. Έκτοτε ο αριθμός τους έχει μειωθεί σημαντικά, ωστόσο συνεχίζουν τις καταλήψεις σε τρία σημεία της πρώην βρετανικής αποικίας διαταράσσοντας σοβαρά τις δημόσιες μεταφορές και την οικονομική δραστηριότητα.
Πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων και μεταφορικές εταιρείες είχαν ζητήσει και έλαβαν από τα δικαστήρια εντολή εκκένωσης ορισμένων σημείων που έχουν καταληφθεί από τους διαδηλωτές όπως το Ναυαρχείο και το Μονγκ Κοκ, στην ηπειρωτική πλευρά του Χονγκ Κονγκ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Τεχεράνη: Δορυφορική εικόνα δείχνει καταστροφές στην επίσημη κατοικία του Χαμενεΐ
- Βούτσιτς: Στο Ιράν γίνεται αυτό που έγινε το 1999 στην Γιουγκοσλαβία
- Ηρακλής: Οι πανηγυρισμοί των «κυανόλευκων» για την άνοδο στη Super League (vids)
- Ιράν: Ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός «εξ όσων γνωρίζω», λέει ο ΥΠΕΞ Αραγτσί – Η Τεχεράνη επιθυμεί την «αποκλιμάκωση»
- Super League 2: Αναγέννηση Καρδίτσας – Ηρακλής 0-1: Επέστρεψε και μαθηματικά στα «σαλόνια» ο Γηραιός!
- Γιώργος Μαζωνάκης: Εμφανίστηκε με μουστάκι στη σκηνή
