Το δικό τους νόμισμα θα εισάγουν οι τζιχαντιστές στο «χαλιφάτο»
Επιδιώκοντας να εδραιώσει περαιτέρω τον έλεγχο στα εδάφη που κατέλαβε με τρόμο και θάνατο, το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία (ISIS) σκοπεύει κατά πληροφορίες να εισάγει το δικό του νόμισμα στο «ισλαμικό χαλιφάτο» που έχει ανακηρύξει σε περιοχές του Ιράκ και της Συρίας.
Επιδιώκοντας να εδραιώσει περαιτέρω τον έλεγχο στα εδάφη που κατέλαβε με τρόμο και θάνατο, το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία (ISIS) σκοπεύει κατά πληροφορίες να εισάγει το δικό του νόμισμα στο «ισλαμικό χαλιφάτο» που έχει ανακηρύξει σε περιοχές του Ιράκ και της Συρίας.
Η οργάνωση φέρεται να θέλει να επαναφέρει το χρυσό δηνάριο ως μέσο συνδιαλλαγής.
Αρχηγοί των τζιχαντιστών ανακοίνωσαν ήδη σε τζαμιά στη Μοσούλη και τη Νινευή του Ιράκ πως το δηνάριο επέστρεψε, όπως μεταδίδει στην ηλεκτρονική του πύλη το δίκτυο Al Arabiya.
Το δηνάριο χρησιμοποιούνταν στην Αραβική Χερσόνησο κατά την πρώτη περίοδο του Ισλάμ γύρω στo 634 μ.Χ., και οι τζιχαντιστές σκοπεύουν κατά πληροφορίες να επαναφέρουν εντός των επόμενων εβδομάδων τα χρυσά και ασημένια νομίσματα της εποχής στα εδάφη που ελέγχουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες που ήλθαν στη δημοσιότητα τον Οκτώβριο, οι τζιχαντιστές έχουν καθημερινά έσοδα ενός δισ. δολαρίων μόνο από πωλήσεις πετρελαίου στη μαύρη αγορά.
Εκατομμύρια δολάρια φθάνουν επίσης κάθε μήνα στα «ταμεία» των τζιχαντιστών από πλούσιους υποστηρικτές, ενώ τα έσοδά τους συμπληρώνουν εγκληματικές δραστηριότητες όπως οι ληστείες σε τράπεζες στις πόλεις που έχουν καταλάβει, καθώς και οι απαγωγές Δυτικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές την Κυριακή
- Γυμναστική: Γιατί κάποιοι νευριάζουν μετά την άσκηση;
- Η λαμπερή συλλογή μεταλλίων του Ντουπλάντις: Έφτασε τα 23 χρυσά και τα 4 σερί σε Παγκόσμιο κλειστού
- Τουριστική σεζόν: Σκιά αβεβαιότητας ένα βήμα πριν από την εκκίνηση
- Πρόγραμμα βοηθά άτομα με αυτισμό, ΔΕΠΥ ή άλλες νευροαναπτυξιακές ιδιαιτερότητες να πετούν χωρίς άγχος
- Μπορείς να νιώσεις λίγο πιο ευτυχισμένος μέσα σε 7 ημέρες;


