Νέα πρωτοβουλία ενημέρωσης για τον ΕΝΦΙΑ από την ΓΓΔΕ
Διευκρινίσεις για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα παράσχει η ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε εκδήλωση που διοργανώνει από κοινού με την Πανελληνιά Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελμάτων (ΠΟΦΕΕ) και την Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ) την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου.
Διευκρινίσεις για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα παράσχει η ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε εκδήλωση που διοργανώνει από κοινού με την Πανελληνιά Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελμάτων (ΠΟΦΕΕ) και την Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ) την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου.
Στη φορολογική ημερίδα με τίτλο «Ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακίνητων στην πράξη» θα παραστεί η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, ενώ τη βασική εισήγηση θα κάνει η Προϊσταμένη του Τμήματος Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας της Διεύθυνσης Φορολογίας Κεφαλαίου του υπουργείου Οικονομικών Άννα Κόλλια.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι αλλαγές στη φορολογία ακινήτων, ο ΕΝΦΙΑ και οι διορθώσεις του, αλλά και η σωστή συμπλήρωση του Ε9.
Σημειώνεται πως στις 15 Νοεμβρίου θα ανοίξει η ειδική εφαρμογή στο Taxis για να διορθωθούν περίπου 1.000.000 λανθασμένα Ε9, με σκοπό οι ιδιοκτήτες τους να πληρώσουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ.
Ενδεικτικά μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών ακινήτων διαθέτει κενά και ταυτόχρονα μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα και ενώ θα έπρεπε να είχε υπολογιστεί γι’ αυτούς έκπτωση 20% στον φόρο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη.
Ο λόγος είναι ότι δεν είχαν συμπληρώσει σωστά τα έντυπα Ε9 και Ε2 και έτσι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων κατά την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ δεν μπόρεσε να αντλήσει τα στοιχεία εκείνα που θα οδηγούσαν σε μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης για τα συγκεκριμένα ακίνητα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πιο απολιτίκ δεν γίνεται – Ο Τομ Κρουζ λέει «όχι» σε ταινίες και βραβεία για να μην δείξει τις πολιτικές του προτιμήσεις
- Σαουδική Αραβία καλεί Σαλάχ: «Είναι ευπρόσδεκτος στο πρωτάθλημα»
- Στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων οι δύο συλληφθέντες για τη Φοινικούντα
- Νεκρός σε προχωρημένη σήψη βρέθηκε 34χρονος σε διαμέρισμα στα Ιωάννινα
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ώρα των απαντήσεων για τον «Φραπέ» – Δείτε live τη συνεδρίαση
- Σχέδιο για δυνατότητα μετατροπής κάθε POS σε μέσο ανάληψης μετρητών


