Μαύρο ρεκόρ για τον πρόεδρο Ολάντ στα χρονικά των δημοσκοπήσεων
Το «μαύρο» ρεκόρ της χαμηλότερης δημοτικότητας για πρόεδρο στη σύγχρονη εποχή καταρρίπτει ο Φρανσουά Ολάντ σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov που είδε το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες πριν έλθει «ενώπιος ενωπίω» με τους Γάλλους μέσω του τηλεοπτικού δέκτη. Στα μέσα της πενταετούς θητείας του στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ο Ολάντ «κατατρέχεται» από δημοτικότητα 12% και την οργή και την απογοήτευση των Γάλλων για τις υποσχέσεις που δεν τήρησε.
Το «μαύρο» ρεκόρ της χαμηλότερης δημοτικότητας για πρόεδρο στη σύγχρονη εποχή καταρρίπτει ο Φρανσουά Ολάντ σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov που είδε το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες πριν έλθει «ενώπιος ενωπίω» με τους Γάλλους μέσω του τηλεοπτικού δέκτη.
Πρόκειται για το χειρότερο ποσοστό που έχει καταγράψει ποτέ πρόεδρος σε δημοσκόπηση στη σύγχρονη εποχή, και έρχεται ακριβώς τη στιγμή που ο Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται στα μισά του δρόμου της προεδρικής θητείας που στιγματίζεται από την αποτυχία του να επιτύχει όσα υποσχέθηκε στους γάλλους.
Στη μηνιαία δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov οι πολίτες εγκρίνουν την προεδρία Ολάντ με μόλις 12% από 15% τον προηγούμενο μήνα. Άλλες πρόσφατες δημοσκοπήσεις τοποθετούσαν τη δημοτικότητά του στο 13%.
Λίγο πριν τη συνέντευξη-απολογισμό κατά την οποία θα επιχειρήσει να υπεραμυνθεί των πεπραγμένων του στην οικονομία, ο Ολάντ δέχτηκε το «χαστούκι» του διευθύνοντος συμβούλου της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Γαλλίας Credit Agricol.
«Η απουσία σαφούς οράματος και η έλλειψη συνοχής στις οικονομικές πολιτικές πλήττουν την εμπιστοσύνη και ως εκ τούτου τις επενδύσεις και την οικονομική δραστηριότητα» δήλωσε ο Ζαν-Πολ Σιφλέ.
Ο Φρανσουά Ολάντ πρόκειται να βρεθεί αντιμέτωπος με δημοσιογράφους, και για πρώτη φορά με πολίτες, σε μία συνέντευξη-απολογισμό του έργου του που θα μεταδοθεί από το τηλεοπτικό δίκτυο TF1 σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης το βράδυ της Πέμπτης.
Αναπόφευκτα θα δεχθεί κριτική για τις υποσχέσεις που δεν τήρησε για τη μείωση της ανεργίας και των δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris που είχε δημοσιευτεί τη Δευτέρα το 96% των γάλλων δήλωσε ότι ο πρόεδρος δεν τήρησε τις υποσχέσεις που έδωσε πριν ανέλθει στην εξουσία το 2012.
Ε.Μ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ηρακλής: Στάση φόρος τιμής στο μνημείο των Τεμπών πριν την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη (vid)
- ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-3: «Ερυθρόλευκο» και αυτό το ντέρμπι
- Κατάρ: Οκτώ άτομα τραυματίστηκαν, ένα είναι σε κρίσιμη κατάσταση, λέει το υπουργείο Εσωτερικών
- Ο Νετανιάχου καλεί τους Ιρανούς να «ανατρέψουν το καθεστώς» της Τεχεράνης
- Ολυμπιακός: Θερμή υποδοχή στην αποστολή του στις Σέρρες (vid)
- Ιταλία: Ο υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο αποκλείστηκε στο Ντουμπάι