Χρυσοχοΐδης: Σε 10 μέρες η προκήρυξη για την επέκταση στο αεροδρόμιο Σύρου
Σε 10 μέρες θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την επέκταση κατά 140 μέτρα του διαδρόμου προσγείωσης και απογείωσης στο αεροδρόμιο της Σύρου. Το έργο έχει ενταχθεί στην Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 και ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του είναι 5 εκατ. ευρώ. Με την ολοκλήρωσή του, το αεροδρόμιο θα είναι έτοιμο να υποδέχεται αεροσκάφη έως και 78 επιβατών.
Σε 10 μέρες θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την επέκταση κατά 140 μέτρα του διαδρόμου προσγείωσης και απογείωσης στο αεροδρόμιο της Σύρου.
Αυτό ανέφερε την Πέμπτη ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδηςκατά την επίσκεψη του στο νησί.
{{{ map }}}
Το έργο έχει ενταχθεί στην Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 και ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του είναι 5 εκατ. ευρώ. Με την ολοκλήρωσή του, το αεροδρόμιο θα είναι έτοιμο να υποδέχεται αεροσκάφη έως και 78 επιβατών.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδηςανέφερε ακόμη ότι θα γίνουν επεμβάσεις σε λοφίσκο που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο προκειμένου η απογείωση και η προσγείωση των αεροπλάνων να είναι ασφαλέστερη.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι έχει δοθεί εντολή για νέα μελέτη προκειμένου να υπάρχει τα επόμενα 2-3 χρόνια ένας διάδρομος 1.200 μέτρων στο αεροδρόμιο.
«Θα παρακαλέσω να υπάρξει ένας κοινωνικός διάλογος έτσι ώστε οτιδήποτε γίνει να είναι κοινωνικά αποδεκτό και να είναι μέσα στο πλαίσιο των δικών σας επιθυμιών ώστε να ξέρουμε τι κάνουμε τα επόμενα χρόνια» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ισημερινός: Οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν «ναρκοτρομοκράτες» και στα σύνορα με την Κολομβία
- Ουκρανία: Τουλάχιστον ένας νεκρός σε ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο και άλλες μεγάλες πόλεις
- Ιράν: Αναχαιτίστηκε βαλλιστικός πύραυλος που είχε στόχο ορμητήριο των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία
- Μέση Ανατολή: Αύξηση κατά 20% στις τιμές των καυσίμων ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Πακιστάν
- Ιράν: «Εχουν σκοτωθεί 180 παιδιά από τις επιθέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ» ανάμεσα σε «τουλάχιστον 1.332 αμάχους»
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης προκαλούν τον Τραμπ – «Περιμένουμε» τα πολεμικά σας στα Στενά του Ορμούζ