Σε επιφυλακή οι Αρχές για ενδεχόμενες πλημμύρες στον Εβρο
Σε επιφυλακή παραμένουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων στον ποταμό Έβρο, η στάθμη των νερών του οποίου βρέθηκε προ ημερών πάνω από το όριο συναγερμού.
Σε επιφυλακή παραμένουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων στον ποταμό Έβρο, η στάθμη των νερών του οποίου βρέθηκε προ ημερών πάνω από το όριο συναγερμού.
Σύμφωνα με τις μετρήσεις, στις 10 το πρωί της Τετάρτης, η στάθμη των υδάτων στο Πύθιο ήταν στα 4,85 μέτρα, λίγο πάνω από το όριο επιφυλακής (4,70 μέτρα) και στο Πέταλο στα 5,70 μέτρα, (με όριο επιφυλακής τα 5,60 μέτρα).
«Παραμένουμε σε επιφυλακή και ετοιμότητα. Υπάρχει συντονισμός όλων των υπηρεσιών», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς επισημαίνοντας με την ευκαιρία ότι «οι υπηρεσίες βρίσκονται αντιμέτωπες, σχετικά πρόωρα, με το φαινόμενο της αύξησης της στάθμης του νερού στον ποταμό Έβρο».
Στο μεταξύ, χθες συνεδρίασαν τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, υπό την προεδρία του κ. Πέτροβιτς, με σκοπό τη λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων από ενδεχόμενη εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.
Στο πλαίσιο της πρόληψης ζητήθηκε για ακόμη μια φορά από τους Δήμους, να ολοκληρώσουν τα σχέδια εκκένωσης οικισμών – πόλεων και να τα καταθέσουν έγκαιρα στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ολυμπιακός, ο νέος Έλληνας ποδοσφαιριστής, το CIES και η απόφαση που δεν αλλάζει
- Το απίθανο, σχεδόν άγνωστο, χαρτονόμισμα των 2 δολαρίων στις ΗΠΑ
- Γιανάι: «Ο Βασίλιε Μίτσιτς έχασε πέντε κιλά λόγω της κοπέλας του»
- Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από εποίκους σε χωριό της Δυτικής Όχθης
- Σε χάος η φυσική αγορά πετρελαίου – Στα ύψη οι τιμές
- Πότε λήγει η προθεσμία για το πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων

