Ο Γ.Πατούλης του δήμου Αμαρουσίου εξελέγη πρόεδρος της ΚΕΔΕ
Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης εξελέγη το Σάββατο στην ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Από την διαδικασία αναδείχθηκαν επίσης ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δ.Καφαντάρης ως α' αντιπρόεδρος, ο δήμαρχος Λαγκαδά Γ.Καραγιάννης ως β' αντιπρόεδρος και ο αντιδήμαρχος Έδεσσας Γ.Μουράτογλου ως γενικός γραμματέας.
Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης εξελέγη το Σάββατο στην ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Από την διαδικασία αναδείχθηκαν επίσης ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δ.Καφαντάρης ως α’ αντιπρόεδρος, ο δήμαρχος Λαγκαδά Γ.Καραγιάννης ως β’ αντιπρόεδρος και ο αντιδήμαρχος Έδεσσας Γ.Μουράτογλου ως γενικός γραμματέας.
Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο epoli.gr απουσίασαν οι παρατάξεις: «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» του δημάρχου Αμφιλοχίας, Απόστολου Κοιμήση, «Νέα Αυτοδιοίκηση» του δημάρχου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργου Ιωακειμίδη, ενώ η «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» του δημάρχου Αιγάλεω, Δημήτρη Μπίρμπα προσήλθε, με τον κ. Δημήτρη Μπίρμπα να ανακοινώνει την απόφαση της παράταξής του, να απέχει από τη συνεδρίαση του νέου ΔΣ για την εκλογή προεδρείου και μελών της ΕΕ.
Ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συγκρότηση του προεδρείου, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «επιμένουμε ενωτικά, ελπίζοντας, όπως δώσαμε ήδη και το πρώτο σήμα -στη δυνατότητα εκλογής διαπαραταξιακής Εκτελεστικής Επιτροπής.
» Τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι μεγάλα και επείγοντα και αυτός ήταν ο λόγος της άμεσης σύγκλησης του Διοικητικού Συμβουλίου. Δεν έχουμε ούτε μία ημέρα για χάσιμο. Οι δήμοι στα μικρά νησιά, στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές βρίσκονται σε αδιέξοδο, ο κρατικός προϋπολογισμός -και άρα και τα οικονομικά των δήμων- οδεύει σύντομα προς ψήφιση από τη Βουλή και το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ οφείλει να τοποθετηθεί, να διεκδικήσει και να ανατρέψει τυχόν δυσάρεστες προβλέψεις για το επόμενο έτος.»
Τηλεφωνική επικοινωνία με Γιώργο Πατούλη είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του.
Στη ΝΔ εκφράζουν την ικανοποίησή τους που τόσο στις εκλογές για την ΕΝΠΕ (Περιφέρεια) όσο και για την ΚΕΔΕ, είχαν αυτοδυναμία οι υποψήφιοι που είχαν τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος Κώστας Αγοραστός και Γιώργος Πατούλης, αντίστοιχα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στρεφέτσα: «Κυνηγούσα πολύ αυτό το γκολ – Έτοιμος ο Ολυμπιακός για τον αγώνα με Καϊράτ»
- Χανιά: Θλίψη για τον θάνατο του Κωνσταντάκη Κανάκη, αθλητή μπάσκετ με αμαξίδιο
- Κόντης: «Δεν έχουμε την εικόνα που θέλουμε, χρειαζόμαστε πολλή δουλειά»
- Ο Έιντριεν Μπρόντι είναι σίγουρος ότι η τεχνητή νοημοσύνη «δεν θα μπορέσει ποτέ να αντικαταστήσει τα συναισθήματα»
- Πόσο χρυσό κατέχουν οι δέκα χώρες με το μεγαλύτερο απόθεμα – Η θέση της Ελλάδας
- Πού κυμαίνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα – Η σύγκριση με Ευρώπη

