Μητσοτάκης: Απόλυση, όχι επιστροφή μισθών σε παράνομες μονιμοποιήσεις
Κατηγορηματικός στο θέμα της απόλυσης των υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν παράνομα στους δήμους εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ωστόσο δήλωσε έτοιμος να συζητήσει η επίπτωση στον υπάλληλο να εξαντλείται με την απομάκρυνσή του από το Δημόσιο, χωρίς επιστροφή των αποδοχών. «Ξύνουμε παλιές πληγές που αφορούν και τη ΝΔ και θίγουμε και εργαζόμενους που πρόσκεινται στη ΝΔ... Δεν με ενδιαφέρει αυτό» εξήγησε.
Κατηγορηματικός στο θέμα της απόλυσης των υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν παράνομα στους δήμους εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ωστόσο, μιλώντας στον Σκαϊ, δήλωσε έτοιμος να συζητήσει η επίπτωση στον υπάλληλο να εξαντλείται με την απομάκρυνσή του από το Δημόσιο, χωρίς επιστροφή των αποδοχών.
Ο υπουργός έστρεψε τα βέλη του κατά των δημάρχων που αντιδρούν στους επανελέγχους, τονίζοντας ότι το κάνουν γιατί υποψιάζονται ότι θα αποκαλυφθούν παράνομες μονιμοποιήσεις.
«Για το δήμο Δραπετσώνας ερευνώνται οι ευθύνες του δημοτικού συμβουλίου. Η ζημιά από τις μονιμοποιήσεις φτάνει μόνο στο δήμο αυτό στα 2 εκατ. ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
«Οι 45.000 που δεν μονιμοποιήθηκαν επειδή δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις σύμφωνα με το ΠΔ Παυλόπουλου είναι τα κορόιδα;» διερωτήθηκε. «Υπάρχει και ευθύνη του υπαλλήλου, αλλά όχι μόνο, όμως δεν μπορούν να συνεχίσουν να είναι υπάλληλοι είναι σαφές, και πρέπει να απολυθούν… Το ΑΣΕΠ πιστεύω ότι θα προχωρήσει στην ανάκληση των διορισμών» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.
Και πρόσθεσε: «Ξύνουμε παλιές πληγές που αφορούν και τη ΝΔ και θίγουμε και εργαζόμενους που πρόσκεινται στη ΝΔ… Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Δεν είναι θέμα ποσοστώσεων, αλλά εφαρμογής του νόμου» εξήγησε.
Όσον αφορά την αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ για το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Καταλογίζω ένα ενδιαφέρον διαφοροποίησης με το μάτι στην κάλπη».
«Το ΠΑΣΟΚ ήταν πλήρως ενήμερο για όσα κάνει το υπουργείο ήταν παρών όταν έγινε η συζήτηση στο Παρίσι. Έχω κάνει μια συγκεκριμένη πρόταση (για το μισθολόγιο) στο πλαίσιο της δέσμευσης που έχουμε ως χώρα για πρώτες παρεμβάσεις» διευκρίνισε. «Υφυπουργός είναι η κ. Χριστοφιλοπούλου του ΠΑΣΟΚ με την οποία έχω εξαιρετική συνεργασία πρόσθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Margo’s Got Money Troubles: Η πρεμιέρα της σειράς με τις Μισέλ Φάιφερ, Ελ Φάνινγκ και Νικόλ Κίντμαν
- Πάρ’ το αλλιώς: Έξι τρόποι για να βάλεις τη σχέση από το τέλμα
- Στέγαση: Συνεχίζεται η ασφυξία – Πάνω από το ιστορικό υψηλό του 2008 οι τιμές – Οι περιοχές που «καίνε»
- Ποια είναι τα μπαζωμένα ρέματα που πλημμυρίζουν την Αθήνα
- Η κυβέρνηση απειλεί τους αγρότες με διώξεις περί «εγκληματικής οργάνωσης» και στοχοποιεί το λαϊκό κίνημα
- ΕΣΔΑ: Ο Στάρμερ καλεί την Ευρώπη να περιορίσει τα δικαιώματα των μεταναστών για να… αντιμετωπίσει την ακροδεξιά


