Συναγερμός σήμανε το αεροδρόμιο του Πεκίνου από ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος (drone) εθεάθη να προσγειώνεται κοντά στις εγκαταστάσεις του, μετέδωσαν την Πέμπτη τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Αμέσως, κινητοποιήθηκαν στρατιωτικές δυνάμεις, οχήματα, ακόμη και μαχητικά αεροσκάφη προκειμένου να αναχαιτίσουν τον πιθανό κίνδυνο.

Όλα συνέβησαν όταν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας εντόπισαν στα ραντάρ ένα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο να πετά κοντά στο αεροδρόμιο.

Αστραπιαία, κινητοποιήθηκαν 1.226 στρατιώτες, 123 στρατιωτικά οχήματα, 26 τεχνικοί ραντάρ, δυο μαχητικά αεροσκάφη και ισάριθμα ελικόπτερα προκειμένου να αναχαιτίσουν τον… εχθρό.

Βέβαια η απειλή αποδείχθηκε άνθρακες: Ήταν απλώς ένα drone μήκους δυόμισι μέτρων, με το οποίο τρεις υπάλληλοι μιας εταιρίας αεροναυπηγικής ήθελαν να χαρτογραφήσουν την περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο.

Η κινεζική αστυνομία συνέλαβε τους τρεις άντρες και τους απήγγειλε κατηγορίες, επειδή πέταξαν το μικρό αεροσκάφος δίχως προηγουμένως να πάρουν άδεια από τις αρχές του αεροδρομίου και το επιτελείο της Αεροπορίας.

Ωστόσο, η αντίδραση της κινεζικής κυβέρνησης είναι ενδεικτική της τρομο-υστερίας που μπορεί να προκληθεί από ένα αθώο, ιπτάμενο αντικείμενο

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ