Κακουργηματικές διώξεις για δύο πρώην στελέχη του ΟΚΑΝΑ
Ποινική δίωξη για το κακούργημα της απιστίας άσκησε ο Επίκουρος Εισαγγελέας Διαφθοράς κατά της πρώην προέδρου του ΟΚΑΝΑ Μένης Μαλλιώρη και του πρώην διευθυντή του Οργανισμού Δημήτρη Πλατανιά. Οι διώξεις αφορούν διάθεση χρημάτων που είχαν χορηγηθεί στον ΟΚΑΝΑ για συγκεκριμένες δράσεις, στην μισθοδοσία προσωπικού.
Με την κακουργηματική κατηγορία της απιστίας διώκονται η πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) Μένη Μαλλιώρη και ο πρώην διευθυντής Δημήτρης Πλατανιάς.
Οι διώξεις ασκήθηκαν κατά παραγγελία της Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Ράικου και η υπόθεση αφορά διάθεση χρημάτων που προορίζονταν για συγκεκριμένες δράσεις, στην μισθοδοσία προσωπικού.
Η υπόθεση έφθασε στην Δικαιοσύνη, μετά από αναφορά της πρώην υφυπουργού Υγείας Ζέτας Μακρή.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, το 2011 ο ΟΚΑΝΑ είχε υπογράψει προγραμματική σύμβαση 20 εκατομμυρίων με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), για να δημιουργήσει μεταξύ άλλων 17 κέντρα υποκατάστασης σε όλη τη χώρα αλλά δεν διέθεσε τα χρήματα στους συγκριμένους σκοπούς. Αντίθετα, τα έδωσε για να πληρωθεί η μισθοδοσία των εργαζομένων.
Επιπλέον, ο Οργανισμός φέρεται να μην παρείχε επαρκή στοιχεία για ενισχύσεις 37,6 εκατομμυρίων, τις οποίες είχε λάβει την περίοδο 2009-2013.
Η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λάνθιμος, Φίνιξ και 1.000+ δημιουργοί κατά του mega deal που αλλάζει το Χόλιγουντ
- Μενίδι: «Τη βρήκε κάτω και έσκασε στα χέρια του» – Τι λέει η μητέρα του 14χρονου που τραυματίστηκε από κροτίδα
- Ο θόρυβος που περιμένει ο Αρνε Σλοτ στη ρεβάνς με την Παρί
- Ο Βίκτορ Όρμπαν έχασε τις εκλογές – Αλλά όχι για την πολιτική που πρεσβεύει
- Παξοί: Συγκλονίζει η αδελφή του 15χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο – Κρίσιμες ώρες για τον 17χρονο συνεπιβάτη
- «Ο Μουνής»: Παράταση για 2 ακόμη παραστάσεις


