Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου

Μέτριες οι κινηματογραφικές επιλογές αυτής της εβδομάδας. Στις αίθουσες έρχονται τα Χελωνονιντζάκια σε τρεις διαστάσεις, αλλά και η ελληνική κωμωδία Στα Καλά Καθούμενα, καθώς και ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ σε ρόλο δικηγόρου. Η ταινία, όμως, που ξεχωρίζει είναι η βρετανική Λέσχη της Κομψής Αλητείας.

Μέτριες οι κινηματογραφικές επιλογές αυτής της εβδομάδας. Στις αίθουσες έρχονται τα Χελωνονιντζάκια σε τρεις διαστάσεις, αλλά και η ελληνική κωμωδία Στα Καλά Καθούμενα, καθώς και ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ σε ρόλο δικηγόρου. Η ταινία, όμως, που ξεχωρίζει είναι η βρετανική Λέσχη της Κομψής Αλητείας.

Η Λέσχη της Κομψής Αλητείας

(3/5)

Οι γιοι των αριστοκρατικών οικογενειών της Βρετανίας πηγαίνουν στην Οξφόρδη. Κάποιοι από αυτούς, αυτοί που θεωρούνται οι καλύτεροι, γίνονται μέλη του Riot Club, μιας λέσχης που βγάζει τους μελλοντικούς υπουργούς και πρωθυπουργούς της χώρας. Οι νεαροί θέλουν μόνο να γλεντήσουν, αλλά οι συνέπειες των πράξεών τους είναι μεγαλύτερες από αυτές που έχουν φανταστεί. Η ταινία της Λόνε Σέρφιγκ βασίζεται στην επιτυχημένη θεατρική παράσταση Posh και αν και δεν διαθέτει τη σάτιρα που πολλοί λένε ότι διέθετε η παράσταση, διαθέτει το κριτικό βλέμμα. Αν και η Σέρφιγκ εξωραΐζει το θέμα της, η ταινία διατηρεί αρκετή ανθρωπιά και χιούμορ ώστε να κρατήσει το ενδιαφέρον του θεατή.

Σκηνοθεσία: Λόνε Σέρφιγκ
Πρωταγωνιστούν: Σαμ Κλάφλιν, Μαξ Άιρονς, Ντάγκλας Μπουθ, Νάταλι Ντόρμερ, Σαμ Ριντ

Ο Δικαστής

(2/5)

Ένας δικηγόρος που υπερασπίζεται ενόχους, επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα του μετά τον θάνατο της μητέρας του. Εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον δικαστή πατέρα του και θα κληθεί να τον υπερασπιστεί όταν ένα ατύχημα απειλεί να τον οδηγήσει στη φυλακή. Μία συμβατική προσέγγιση ενός θέματος που απασχολεί συχνά το αμερικανικό σινεμά: η επιστροφή στις ρίζες. Ωστόσο, οι ερμηνείες των Ρόμπερτ Ντιβάλ και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ «σώζουν» μία κατά τα άλλα αδιάφορη ταινία.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Ντόπκιν
Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Βέρα Φαρμίγκα, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Τζέραμι Στρονγκ

Τα Χελωνονιντζάκια

(1,5/5)

Κινηματογραφική μεταφορά του γνωστού καρτούν με τις μεταλλαγμένες χελώνες νίντζα. Τα χελωνονιντζάκια έρχονται σε δύο και τρεις διαστάσεις και μάλλον τα παιδιά θα το διασκεδάσουν. Οι ενήλικοι όχι και τόσο, καθώς η ταινία δεν διαθέτει ιδιαίτερο χιούμορ ή γούστο. Πάντως, τα εφέ και οι σκηνές μάχης είναι εντυπωσιακά και θα κρατήσουν τους μικρούς φίλους των τεσσάρων νίντζα.

Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Λίμπεσμαν
Πρωταγωνιστούν: Μέγκαν Φοξ, Ουίλ Αρνέτ

Στα Καλά Καθούμενα

Η ζωή του Μπάμπη θα ανατραπεί μετά την επεισοδιακή συνάντηση του με την ωραία και δυναμική Αθηνά. Οι δυο τους θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Στην ιστορία εμπλέκονται: ένα πιάνο που κρύβει ένα μεγάλο θησαυρό, και που κανείς δεν γνωρίζει, η Εύα που το έχει σκάσει από το σπίτι της, μια περιουσία που αναζητά κληρονόμο, μια άπιστη αρραβωνιαστικιά, η εμπλοκή της αστυνομίας, ένα ύποπτο μοναστήρι και ο απρόσκλητος έρωτας.

Σκηνοθεσία: Νίκος Ζαπατίνας
Πρωταγωνιστούν: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Ζέτα Μακρυπούλια, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους

Άπληστοι Γείτονες

Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Τομ και της Άννα, ενός ζευγαριού από την Αμερική που ζει στο Λονδίνο και αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Όταν ο γείτονάς τους, που μένει ακριβώς από κάτω, πεθαίνει, η τύχη δείχνει να τους χαμογελά – προσωρινά – αφού ανακαλύπτουν ότι μέσα στο σπίτι του υπάρχουν 220.000 λίρες. Αν και αρχικά διστακτικοί, αποφασίζουν να πάρουν τα χρήματα και να χρησιμοποιήσουν μόνο όσα τους είναι απολύτως απαραίτητα για να ξεχρεώσουν. Σύντομα αρχίζουν να δέχονται απειλές από ανθρώπους του υποκόσμου.

Σκηνοθεσία: Χένρικ Ρούμπερ Γκενζ
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς Φράνκο, Κέιτ Χάντσον, Ομάρ Σι, Τομ Ουίλκινσον

Το Μαγικό Σπίτι

Ένα βροχερό βράδυ, ο μικρός γατούλης Θάντερ, βρίσκει καταφύγιο στο αρχοντικό του Μάγου Λορέντζο. Ο μάγος μοιράζεται το σπίτι του με αμέτρητα ζωάκια, ρομποτάκια και μαραφέτια, που έχουν την ικανότητα να φτιάχνουν πρωινό ενώ χορεύουν και τραγουδούν. Ο Τζακ το λαγουδάκι, και η Μάγκι το ποντίκι όμως συνωμοτούν για να διώξουν το γατάκι. Σύντομα ο μάγος θα αρρωστήσει, και όλοι μαζί οι κάτοικοι του σπιτιού θα ενωθούν για να σώσουν την έπαυλη που κινδυνεύει να πουληθεί.

Σκηνοθεσία: Μπεν Στάσεν, Ζερεμί Ντεκρυσόν

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024