«Μπαρμπαρός»: Πορεία από τις ακτές της Λεμεσού προς την περιοχή της εξέδρας
Σε απόσταση μόλις 45 χιλιομέτρων από τη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» έφθασε το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος «Μπαρμπαρός». Σειρά μέτρων άμεσης εφαρμογής, αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου.
Το βράδυ της Τρίτης, το «Μπαρμπαρός» ακολουθούσε πορεία στα δυτικά όρια του οικοπέδου «9» με κατεύθυνση τη γειτονική περιοχή όπου βρίσκεται η υπό κατασκευή κυπριακή εξέδρα άντλησης φυσικού αερίου (οικόπεδο «12»).
Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος εξήλθε το πρωί της Τρίτης από το οικόπεδο «3» ανοικτά του Κάβο Γκρέκο, έκανε τον διάπλου του «2» παράλληλα προς τις ακτές και το απόγευμα της έπλεε εντός του οικοπέδου «1», εξω από τη Λεμεσό και εντός της κυπριακής ΑΟΖ, στο δυτικό όριο της περιοχής που είχε δεσμεύσει η Τουρκία για έρευνες.
Το μεσημέρι το το «Μπαρμπαρός» βρέθηκε πολύ κοντά, 25 ναυτικά μίλια, από τη γεώτρηση που κάνει η κοινοπραξία ΕΝΙ/KOGAS για λογαριασμό της κυπριακής κυβέρνησης.
Διαβάστε επίσης:
-
Και το οικόπεδο 2 της κυπριακής ΑΟΖ παραβίασε το τουρκικό σκάφος
- Στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ το τουρκικό «Μπαρμπαρόσα»
Μέτρα αποφάσισε η Λευκωσία
Μετά και την εμμονή στην προκλητικότητα της τουρκικής πλευράς στην παραβίαση των
δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, το Εθνικό Συμβούλιο αποφάσισε σειρά μέτρων άμεσης εφαρμογής.
Διαβάστε επίσης:
-
Και το οικόπεδο 2 της κυπριακής ΑΟΖ παραβίασε το τουρκικό σκάφος
- Στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ το τουρκικό «Μπαρμπαρόσα»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φίλος του Άρη Betsson έβαλε σουτ από το κέντρο του γηπέδου και κέρδισε 2.000€
- Όταν η καινοτομία χτυπά σε τοίχο: Βανδαλισμοί ακινητοποίησαν τα ηλεκτρικά ποδήλατα στο Αιγάλεω
- Η Μαρία Καρυστιανού θέλει να γυρίσει τις γυναίκες πενήντα χρόνια πίσω
- Συγκλονίζει ο Πολονάρα: Επέστρεψε στο γήπεδο και αποθεώθηκε (vids)
- Η Ιωάννα Καρέλια θα στηρίξει αθλητές για να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες
- Ισπανία: Τα μοιραία 20 δευτερόλεπτα ανάμεσα στον πρώτο εκτροχιασμό και τη σύγκρουση – Τι καταγγέλλουν οι μηχανοδηγοί



