Νέοι πλειστηριασμοί ακινήτων μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου
Στη δημοσίευση νέων περιλήψεων προγραμμάτων πλειστηριασμού 37 ακινήτων μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου με οφειλές άνω των 300.000 ευρώ προχώρησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Στο πλαίσιο της διαφάνειας και του δημοσίου συμφέροντος μετά από απόφαση της Κατερίνας Σαββαΐδου, οι σχετικές περιλήψεις αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της ΓΓΔΕ (www.publicrevenue.gr).
Στη δημοσίευση νέων περιλήψεων προγραμμάτων πλειστηριασμού 37 ακινήτων μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου με οφειλές άνω των 300.000 ευρώ προχώρησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Στο πλαίσιο της διαφάνειας και του δημοσίου συμφέροντος μετά από απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, οι σχετικές περιλήψεις αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της ΓΓΔΕ (www.publicrevenue.gr).
Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι έχουν στη διάθεσή τους όλες τις χρηστικές πληροφορίες όπως το είδος του περιουσιακού στοιχείου (περιγραφή κλπ), τον αρμόδιο υπάλληλο του πλειστηριασμού, την τιμή της πρώτης προσφοράς, καθώς και τυχόν διαθέσιμες φωτογραφίες.
Στη λίστα των ακινήτων περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
- Πλειστηριασμός ενός διαμερίσματος 163τμ στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, στον έβδομο όροφο με τιμή εκκίνησης τις 650.000 ευρώ.
- Πλειστηριασμός ακινήτου στο Κολωνάκι με τιμή εκκίνησης 4,168 εκατ. ευρώ.
- Πλειστηριασμός οικοπέδου 238τμ με οικοδομή στα Βριλήσσια έναντι 480.000 ευρώ.
- Πλειστηριασμός αγροτεμαχίου 3 στρεμμάτων στη θέση Πουρνάρι Πυλαίας Θεσσαλονίκης, έναντι 400.000 ευρώ.
Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, η πρώτη τιμή για τον πλειστηριασμό δεν μπορεί να είναι μικρότερη από την αντικειμενική τιμή του ακινήτου, γεγονός το οποίο δημιουργεί προβλήματα λόγω του ύψους των τιμών αυτών.
Το καθεστώς αυτό πρόκειται να αλλάξει με αποτέλεσμα να λαμβάνοντα υπόψη τα 2/3 της αντικειμενικής τιμής και αν δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον το 50% αυτής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Αισιοδοξία για τον 20χρονο οπαδό του ΠΑΟΚ που τραυματίστηκε στο τροχαίο στη Ρουμανία
- Ετοιμάζουν trade για τον Αντετοκούνμπο οι Γουόριορς – Όλα τα δεδομένα
- ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις κατά της ICE στη Μινεάπολη – Οργή για τη μεταναστευτική πολιτική του Τραμπ
- Μητσοτάκης για Ίμια: Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» – Τιμή στη μνήμη των πεσόντων
- Γιώργος Σεϊταρίδης: «Παρακαλούσα 3 χρόνια τη γυναίκα μου να με παντρευτεί»
- Αγγλία: Φρίκη για 12χρονη που βιάστηκε από δυο Αφγανούς – Έβγαζαν βίντεο και απειλούσαν να σκοτώσουν την οικογένειά της
