Τασούλας: Ευελπιστούμε να βρεθεί χώρος για τον ανδριάντα του Μ.Αλεξάνδρου
Το υπουργείο Πολιτισμού ευελπιστεί να βρεθεί χώρος για να τοποθετηθεί ο ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου που έχει φιλοτεχνήσει ο γλύπτης Γιάννης Παππάς, δήλωσε ο Κώστας Τασούλας, απαντώντας σε ερώτηση 25 βουλευτών της ΝΔ.
Το υπουργείο Πολιτισμού ευελπιστεί να βρεθεί χώρος για να τοποθετηθεί ο ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου που έχει φιλοτεχνήσει ο γλύπτης Γιάννης Παππάς, δήλωσε ο Κώστας Τασούλας, απαντώντας σε ερώτηση 25 βουλευτών της ΝΔ.
Στην απάντησή του, ο υπουργός τονίζει ότι το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού δεν παραγνωρίζει τις δυσκολίες που δημιουργεί η έλλειψη διαθέσιμου ανοιχτού δημόσιου χώρου στο κέντρο της Αθήνας.
Την ερώτηση είχαν καταθέσει 25 βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον Ηλία Βλαχογιάννη, ζητώντας να ενημερωθούν γιατί δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί ο ανδριάντας στο κέντρο της Αθήνας.
Όπως αναφέρει ο κ. Τασούλας, «το 1993, με πρωτοβουλία της τότε υπουργού Πολιτισμού Ντόρας Μπακογιάννη, φιλοτεχνήθηκε από τον αείμνηστο ακαδημαϊκό και γλύπτη Ιωάννη Παππά έφιππος ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος αφού αγοράστηκε από το ΥΠΠΟ εν συνεχεία δωρήθηκε στον δήμο Αθηναίων, με σκοπό τη μελλοντική ανέγερσή του σε κατάλληλο δημόσιο χώρο της πρωτεύουσας».
«Το θέμα απασχόλησε κατ΄επανάληψη το δήμο Αθηναίων στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγονται οι πλείστοι των ανοιχτών δημόσιων χώρων, στους οποίους ενδεχομένως θα μπορούσε να τοποθετηθεί ο ανδριάντας» ενημερώνει τους βουλευτές ο υπουργός.
Προσθέτει ότι η πρόταση του δήμου Αθηναίων να τοποθετηθεί ο ανδριάντας σε χώρο πλησίον του ηλεκτρικού σταθμού της Θησείου, δεν έγινε αποδεκτή από το ΚΑΣ με ομόφωνη γνωμοδότησή του τον Απρίλιο του 2012, διότι η εγκατάσταση ενός γλυπτού μεγάλων διαστάσεων δεν αναδεικνύεται στον περιορισμένο χώρο της πλατείας Θησείου και δεν συνάδει με τα μνημεία του περιβάλλοντος χώρου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κακοκαιρία: Στην Ιστιαία Ευβοίας τα μεγαλύτερα ύψη βροχής – Καταγράφηκαν 58.000 κεραυνοί
- ΚΚΕ: Νέα επιβεβαίωση της άμεσης εμπλοκής της Ελλάδας στις πολεμικές επιχειρήσεις στον Κόλπο
- Σταύρος Γεωργίου: Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον γνωστό ποινικολόγο – Τη Δευτέρα απολογείται ο 28χρονος
- Σαουδική Αραβία: Μετά τους πυραύλους, οι ελληνικοί Patriot κατέρριψαν και drone από την Υεμένη
- Πλησιάζει η ώρα της απόφασης του Σενγκέλια για το μέλλον του
- «Ο παππούς μου, ο Τσαρλς Μάνσον» – Η σκηνοθέτις που θέλει να ξορκίσει το DNA της μέσω ενός ντοκιμαντέρ


