Ασκηση στο «Αμαλία Φλέμινγκ» για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος Έμπολα
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή, στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» άσκηση ετοιμότητας του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση τυχόν κρούσματος του ιού Έμπολα στη χώρα μας.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή, στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» άσκηση ετοιμότητας του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση τυχόν κρούσματος του ιού Έμπολα στη χώρα μας.
Η άσκηση βασίστηκε σε εικονικό περιστατικό ασθενούς μολυσμένου με τον ιό Έμπολα. Γιατροί, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς, ντυμένοι με ειδικές στολές υποδέχθηκαν στο νοσοκομείο τον «ασθενή» και ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες των επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΕΚΕΠΥ.
Από το πρωί και πριν το πρακτικό κομμάτι της άσκησης, οι ειδικοί είχαν ενημερώσει με κάθε λεπτομέρεια όσους έλαβαν μέρος σε αυτή και ίσως κληθούν στο απευκταίο μελλοντικό σενάριο να αντιμετωπίσουν ένα πραγματικό περιστατικό.
Ήδη, στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος σε αυτόνομο κτίριο και έχει εξοπλιστεί πλήρως με τα κατάλληλα μηχανήματα και αναλώσιμα υλικά για να φιλοξενήσει, εάν χρειαστεί, ένα πιθανό περιστατικό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Βlackout challenge» – Γονείς στη Βρετανία προσφεύγουν κατά του TikTok για τον θάνατο των παιδιών τους
- Κρήτη: Συνελήφθη 46χρονος τσαντάκιας που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος στο Ηράκλειο
- Μαξίμου: Με επικοινωνιακές μεθοδεύσεις και τακτικισμούς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη φθορά από τις αγροτικές κινητοποιήσεις
- Γερμανία: Δεν… άκουσε τον Τραμπ – Έστειλε στρατιώτες στη Γροιλανδία λόγω «ρωσικών και κινεζικών απειλών»
- Νέο ρεκόρ στον τουρισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Η θέση της Ελλάδας (γραφήματα)
- Αντετοκούνμπο: «Πρέπει να παίξω καλύτερα – Ο Γουεμπανιάμα είναι… εφιάλτης»
