Δύο ξένες σειρές κάνουν πρεμιέρα το βράδυ της Δευτέρας στη ΝΕΡΙΤ
The Bridge – πρεμιέρα Δευτέρα στις 22.00 στη ΝΕΡΙΤ
Βραβευμένο αστυνομικό δράμα δεκατριών (13) ωριαίων επεισοδίων, παραγωγής ΗΠΑ 2013. Το σενάριο της σειράς, στην οποία πρωταγωνιστεί η Diane Kruger, είναι γραμμένο από τον συγγραφέα ‘Ελγουντ Ριντ και την Μέρεντιθ Στίεμ, μια εκ των σεναριογράφων του «Homeland». Εκτός από την Kruger, παίζουν επίσης οι Demian Bichir, Annabeth Gish, Thomas M. Wright, Matthew Lillard, Emily Rios και Ted Levine.
H βραβευμένη σειρά είναι βασισμένη στο δανοσουηδικό Bron και η ιστορία μεταφέρεται από τα σύνορα Δανίας – Σουηδίας στα σύνορα μεταξύ Τέξας και Μεξικού, σε μια γέφυρα ανάμεσα στο Ελ Πάσο και στο Χουάρεζ, κάτι που από μόνο του μάλλον δημιουργεί μια πολύ πιο ενδιαφέρουσα μίξη συνθηκών, αντιθέσεων, νοοτροπίας απ΄ ότι αυτών στην πολύ πιο ομοιογενή «γειτονιά» της Σκανδιναβίας.
Η σειρά ξεκινάει με την ανακάλυψη ενός πτώματος ακριβώς πάνω στα σύνορα των δύο χωρών. Καθώς ξετυλίγεται η ιστορία, θα δούμε τη συνεργασία του ντετέκτιβ Μάρκο Ρουίζ (Ντεμιάν Μπισίρ ) με την αμερικανίδα συνάδελφό του Σόνια Κρος (Νιάν Κρούγκερ).Το πτώμα είναι χωρισμένο στα δύο, με το πάνω μέρος να ανήκει σε μια πόρνη από το Μεξικό, ενώ το άλλο μισό σε μία Αμερικανίδα δικαστή του τμήματος μετανάστευσης.Πίσω από το φόνο κρύβεται η πρώτη φράση της Αμερικάνικης διακήρυξης της Ανεξαρτησίας «All Men Are Created Equal», δίνοντας ένα σημαντικό στοιχείο για την εξιχνίαση αυτής της σκοτεινής υπόθεσης.
Η αναζήτηση του κατά συρροήν δολοφόνου που δρα και στις δύο πόλεις, γίνεται η αφορμή για να παρουσιαστούν τα προβλήματα που υπάρχουν στις δύο πλευρές των συνόρων: λαθρομετανάστες, trafficking, ναρκωτικά, καρτέλ, λαθρεμπόριο όπλων, διαφθορά, εξαφάνιση κοριτσιών.
| Βραβεία & διακρίσεις |
| Critics Choice Television Awards 2013 : Βραβείο καλύτερης ξένης σειράς Imagen Foundation Awards 2014
Βραβείο καλύτερου τηλεοπτικού προγράμματος primetime Βραβείο καλύτερου τηλεοπτικού ηθοποιού ( Demian Bishir) Βραβείο δεύτερου ρόλου καλύτερης ηθοποιού τηλεοπτικής σειράς (Catalina Sandino Moreno) Imagen Foundation Awards 2013 : υποψηφιότητα για βραβείο δεύτερου ρόλου καλύτερης ηθοποιού τηλεοπτικής σειράς (Emily Rios) |
Misfits – πρεμιέρα στις 00:30 στη ΝΕΡΙΤ
Βραβευμένη μεταφυσική κωμωδία δεκαοκτώ (18) ωριαίων επεισοδίων, παραγωγής Βρετανίας 2009 – 2010.
Κατά τη διάρκεια μιας εργασίας όμως συμβαίνει κάτι περίεργο. Τους χτυπάει ένας κεραυνός και πλέον αποκτούν υπερδυνάμεις! Σώζουν ζωές, διαλευκάνουν εγκλήματα, πιάνουν τους κακούς και γενικά κάνουν καλές πράξεις με μερικές δόσεις τρέλας και αρκετό αγγλικό χιούμορ.
Η πασίγνωστη βρετανική σειρά μεταδόθηκε από το Channel 4 στην Αγγλία. Επίσης έχει μεταδοθεί με μεγάλη επιτυχία στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία και στην Αμερική.
| Βραβεία και διακρίσεις |
| Βραβείο BAFTA 2010 καλύτερης δραματικής σειράς και υποψήφια στα βραβεία British Comedy 2011. |
- Ρεβεγιόν στα πιο διάσημα εστιατόρια του κόσμου
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]
- Νέο ιστορικό υψηλό για S&P 500 και Dow Jones στη Wall Street
- Ο επενδυτής της Σίλικον Βάλεϊ που… γοήτευσε τον Τραμπ
- Νέα Οδός και Κεντρική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων
- Η AI στην υπηρεσία της προπαγάνδας: Νετανιάχου και Τραμπ συγκυβερνήτες σε Β-2 που πετάει πάνω από το Ιράν


