Πιπιλή: «Σκάνδαλο και όργιο» σε ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ
Τις λέξεις «σκάνδαλο» και «όργιο» χρησιμοποίησε η Φωτεινή Πιπιλή, για να περιγράψει τα πορίσματα των ελέγχων στις τριτοβάθμιες οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, τα οποία παραδόθηκαν στον πρόεδρο και τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. «Κάπως έτσι χρεοκοπήσαμε» δήλωσε η κ. Πιπιλή.
Τις λέξεις «σκάνδαλο» και «όργιο» χρησιμοποίησε η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή για να περιγράψει τα πορίσματα των ελέγχων στις τριτοβάθμιες οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, τα οποία παραδόθηκαν στον πρόεδρο και τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρι Κουκουλόπουλο. «Κάπως έτσι χρεοκοπήσαμε» δήλωσε η κ. Πιπιλή.
Πρόκειται για τα πορίσματα των ελέγχων, που ξεκίνησαν με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, επί υπουργίας Τσαυτάρη – Χαρακόπουλου έπειτα που καταγγελίες για μη ορθολογική διαχείριση κρατικών χρηματοδοτήσεων μέσω του ΕΛΓΑ την περίοδο 1994 έως το 2011.
Ο κ. Κουκουλόπουλος παρέδωσε τα πορίσματα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου το βράδυ της Τετάρτης, αναφέροντας ότι διαβιβάστηκαν ήδη στον οικονομικό εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε την διενέργεια σχετικής έρευνας.
Τα πορίσματα είναι απόρροια έξι ελέγχων, τριών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τριών από τους οικονομικούς επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης. Το Σώμα του Ελέγχου, ωστόσο, όπως είπε ο κ. Κουκουλόπουλος, βρίσκεται κλειδωμένο στο υπουργείο, καθώς περιλαμβάνει ονόματα και προσωπικά δεδομένα που «δεν πρέπει να γίνουν φέιγ βολάν».
Επειδή τα πορίσματα των ελέγχων βρίσκονται στον οικονομικό εισαγγελέα, δεν επιτρέπεται ακόμη η δημοσιοποίησή τους από τη Βουλή.
Παραδίδοντας χθες, Τετάρτη, τα πορίσματα των ελέγχων ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος δήλωσε πως το βασικό ζητούμενο είναι να αποδοθούν οι ευθύνες όπου και αν υπάρχουν.
«Πρέπει να τελειώνουμε με την περιπέτεια κατασυκοφάντησης των θεσμών, να διαχωρίσουμε ευθύνες προσώπων από θεσμούς, για να μπορέσουμε να τραβήξουμε μια γραμμή με το παρελθόν και να κάνουμε μια νέα αρχή, αποδίδοντας τις ευθύνες σ’ αυτούς που πρέπει να τις αποδώσουμε, και τους θεσμούς, ως έννοια, καθαρούς, ως προς το κύρος, στην κοινωνία και πρώτα απ’ όλα στον Έλληνα παραγωγό» είπε ο κ. Κουκουλόπουλος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θλίψη στο αμερικανικό μπέιζμπολ: «Έφυγε» από τη ζωή ο Τέρανς Γκορ σε επέμβαση!
- Ναρκωτικά: Οι πιάτσες μετακινούνται στην Αθήνα – Αλλά δεν εξαφανίζονται
- Άφαντη παραμένει η 16χρονη Λόρα έναν μήνα μετά την εξαφάνισή της – Πού κινούνται οι έρευνες
- Κορόνα: «Παλεύουμε με τον Μπενίτεθ να κάνουμε έναν καλύτερο Παναθηναϊκό – Στόχος το Κύπελλο και το Champions League»
- Oι Green Day καλούν τους πράκτορες της ICE να παραιτηθούν «απ’ αυτή τη γ@μ@@@νη δουλειά» – Οι μπηχτές για τα αρχεία Έπσταϊν
- Mεγάλες προσδοκίες για εμβόλιο ενάντια στον προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα λέει ο διευθυντής του Ογκολογικού του Αγίου Σάββα

