Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προσεχώς στα ελληνικά το βιβλίο του αυστραλού που κέρδισε το Booker

Προσεχώς στα ελληνικά το βιβλίο του αυστραλού που κέρδισε το Booker

'Ηδη πριν από την ανακοίνωση του Booker 2014, οι Εκδόσεις Άγρα είχαν «κλείσει» στη Φρανκφούρτη το «The Narrow Road to the Deep North», του αυστραλού νικητή Ρίτσαρντ Φλάναγκαν. Είναι ο τρίτος αυστραλός, μετά τους Τόμας Κένελι και Πίτερ Κάρεϊ, που λαμβάνει το μεγάλο αυτό λογοτεχνικό βραβείο του αγγλόφωνου κόσμου.

Ήδη πριν από την ανακοίνωση του Booker 2014, οι Εκδόσεις Άγρα είχαν «κλείσει» στη Φρανκφούρτη το «The Narrow Road to the Deep North», του αυστραλού νικητή Ρίτσαρντ Φλάναγκαν.

Είναι ο τρίτος αυστραλός, μετά τους Τόμας Κένελι και Πίτερ Κάρεϊ, που λαμβάνει το μεγάλο αυτό λογοτεχνικό βραβείο του αγγλόφωνου κόσμου.

Η «Άγρα» έχει ούτως ή άλλως εκδώσει και τα δύο άλλα βιβλία του που κυκλοφορούν στα ελληνικά: την Αγνωστη τρομοκράτισσα και το Εγχειρίδιο ιχθύων-μυθιστόρημα σε 12 ψάρια.

Στο βιβλίο στο οποίο απονεμήθηκε το βραβείο, πρωταγωνιστεί ένας γιατρός παθιασμένος με τη γυναίκα του θείου του, ωστόσο ένας αφανής πρωταγωνιστής είναι και ο πατέρας του συγγραφέα.

‘Οπως αναφέρουν Τα Νέα της Πέμπτης, ο τίτλος είναι παρμένος από κλασικό έργο (χαϊκού) της ιαπωνικής λογοτεχνίας, καθώς ο πατέρας του Φλάναγκαν υπήρξε αιχμάλωτος πολέμου των Ιαπώνων κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και επέζησε από τα καταναγκαστικά έργα στον Σιδηρόδρομο του Θανάτου, στη γραμμής Ταϊλάνδη-Μπούρμα.

«Σπουδαίο μυθιστόρημα για τον έρωτα και τον πόλεμο» χαρακτήρισε το βιβλίο ο βρετανός φιλόσοφος Α.Κ.Γκρέιλινγκ, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων.

Στο σκηνικό του μυθιστορήματος περιλαμβάνονται σπηλιές κυνηγών στην Τασμανία, μια ταϊλανδέζικη φυλακή, το λιμάνι του Σίδνεϊ.

Ο Ρίτσαρντ Φλάναγκαν, που γεννήθηκε στην Τασμανία και χθες δήλωσε ότι ντρέπεται για την περιβαλλοντική πολιτική της Αυστραλίας, έχει και κινηματογραφική δραστηριότητα καθώς σκηνοθέτησε ο ίδιος το βιβλίο του «The Sound of One Hand Clapping», ενώ πρόσφατα συνεργάστηκε με τον Μπαζ Λούρμαν στο σενάριο της επικής ταινίας του τελευταίου «Αυστραλία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024