Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Μέγας Αλέξανδρος», μία ροκ όπερα από το ΚΘΒΕ

«Μέγας Αλέξανδρος», μία ροκ όπερα από το ΚΘΒΕ

Με μια λαμπερή παραγωγή ξεκινά το ταξίδι του ΚΘΒΕ από τη Θεσσαλονίκη στον κόσμο. Πρόκειται για τη μουσικοθεατρική παράσταση «Alexander the Great. Rock Opera», του Κωνσταντίνου Αθυρίδη, που θα κάνει πρεμιέρα στο Βασιλικό Θέατρο στις 23 Οκτωβρίου και με την οποία το ΚΘΒΕ επιχειρεί για πρώτη φορά να απευθυνθεί στο διεθνές κοινό και την ομογένεια μέσα από μια διεθνή περιοδεία.

Με μια λαμπερή παραγωγή ξεκινά το ταξίδι του ΚΘΒΕ από τη Θεσσαλονίκη στον κόσμο. Πρόκειται για τη μουσικοθεατρική παράσταση «Alexander the Great. Rock Opera», τουΚωνσταντίνου Αθυρίδη, που θα κάνει πρεμιέρα στο Βασιλικό Θέατρο στις 23 Οκτωβρίου και με την οποία το ΚΘΒΕ επιχειρεί για πρώτη φορά να απευθυνθεί στο διεθνές κοινό και την ομογένεια μέσα από μια διεθνή περιοδεία.

Μετά την πρεμιέρα θα δοθούν άλλες τρεις παραστάσεις (από 23-26/10), συν δύο για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού με ελεύθερη είσοδο (29 & 30/10), ενώ ήδη προγραμματίζονται παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για τις 27, 28/2/2015 και 1/3/2015.

Το έργο παρουσιάζεται στην αγγλική γλώσσα με υπέρτιτλους. Έχει διάρκεια περίπου δύο ώρες και δεκαπέντε λεπτά και συμμετέχουν 10μελής ορχήστρα και μία ομάδα 30 ηθοποιών, χορευτών και τραγουδιστών.

Η ιστορία, έτσι όπως παρουσιάζεται στη δίωρη μουσικοθεατρική παράσταση, αρχίζει στη Σαμοθράκη, ένα χρόνο πριν τη γέννηση του Αλέξανδρου, όπου κατά τη διάρκεια των βακχικών Μυστηρίων συναντήθηκαν για πρώτη φορά η μητέρα του Ολυμπιάς και ο βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος και ολοκληρώνεται με το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Βαβυλώνα, 33 χρόνια αργότερα.

Ποιος, όμως, ήταν πραγματικά ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία και επηρέασε τον πολιτισμό εκατομμυρίων ανθρώπων; Πόσα πραγματικά γνωρίζουμε για τη ζωή του;

Η όπερα στοχεύει, με σύγχρονο ήχο και μουσική, να φέρει το κοινό κοντά στον δυναμισμό, στο όνειρο και στην ανθρώπινη φύση του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Πέρυσι το καλοκαίρι είδα μια ροκ όπερα με θέμα τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εντυπωσιάστηκα τόσο από το concept όσο και από την καταπληκτική μουσική. Ίσως πρώτη φορά ένας Έλληνας δημιουργός ασχολείται με μια τόσο φιλόδοξη ιδέα σε μία παράσταση με εξαιρετικές προοπτικές. Η αποδοχή των κριτικών και τα σχόλια του Τύπου ήταν διθυραμβικά. Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα να πραγματοποιήσω το εγχείρημα μιας νέας παράστασης μέσω του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Δεν υπάρχει αμφιβολία! Με την υποστήριξη ενός μεγάλου οργανισμού όπως το ΚΘΒΕ, με ένα νέο λιμπρέτο και μια άρτια από πλευράς αισθητικής και τεχνικής υποστήριξης παραγωγή, θα έχουμε στα χέρια μας μια πολλά υποσχόμενη πρόταση με όλα τα στοιχεία που συνηγορούν στην αναγωγή της σε παγκόσμια επιτυχία» σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Βούρος, που μαζί με τον Κ. Αθυρίδη υπογράφει τη σκηνοθεσία.

Συντελεστές

Μουσική: Κωνσταντίνος Αθυρίδης, λιμπρέτο: Alexandra Charanis, σκηνοθεσία: Γιάννης Βούρος – Κωνσταντίνος Αθυρίδης, σκηνικά: Γιάννης Μετζικώφ, κοστούμια: Ιωάννα Τιμοθεάδου, χορογραφίες: Άσπα Φούτση, φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος, ιστορική επιμέλεια: Πολυξένη Αδάμ Βελένη, διεύθυνση ορχήστρας: Κώστας Τζούνης, μετάφραση: Γεωργία Βεληβασάκη.

Παίζουν: Δημήτρης Τικτόπουλος, Θωμάς Βλιαγκόφτης, Χαρίκλεια Χατζησαββίδου, Γεωργία Βεληβασάκη, Θοδωρής Βουτσικάκης, Ρούλα Μανισάνου, Νικίας Φονταράς, Δημήτρης Τσιλινίκος, Γιώργος Φωκάς, Ντίνος Ψυχογιός, Απόλλων Δρικούδης, Χάρης Δούλκας, Βανέσσα Φωτακίδου, Αστέρης Πελτέκης, Δημήτρης Κυανίδης, Κωνσταντίνος Μυλωνάς, Νίκος Νικολαΐδης,
Αρσένιος Γαβριηλίδης, Νίκος Καπέλιος, Χρύσα Ιωαννίδου, Ελισάβετ – Μαρία Κοτίνη, Αρετή Βαλαβανοπούλου, Νόνικα Μαλκουτζή, Πάνος Ζώης, Ρίαννον Μόργκαν, Αναστασία Κωστοπούλου, Μελίνα Ντυπρέ, Σταυριάνα Παπαδάκη.

Μουσικοί: Βαφείδης Νικόλαος: τύμπανα, Βλαχόπουλος Γιάννης: κιθάρες, Γερεμτζές Ιάσων: κρουστά, Ζιάκας Ανδρέας: κιθάρες, Καραγιαννακίδης Διαμαντής: πλήκτρα, Λάππας Δημήτρης: ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα – ούτι – μπουζούκι, Πιπέρκος Μιχάλης: πνευστά, Τζούνης Κώστας: μπάσο, Φίλκας Φοίβος: πιάνο – συνθεσάιζερ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024