Στην αντεπίθεση ο Τσίπρας, κατηγορεί τον Σαμαρά για αποσταθεροποίηση
Ευθύνες στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τη δημιουργία κλίματος έντασης, κινδυνολογίας και αποσταθεροποίησης, επέρριψε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. «Ζήτησα συντεταγμένη και ομαλή προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία» δήλωσε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός «προτίμησε την τετράμηνη παράταση της έντασης και της κινδυνολογίας της αποσταθεροποίησης».
Ευθύνες στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τη δημιουργία κλίματος έντασης, κινδυνολογίας και αποσταθεροποίησης, επέρριψε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας την Τετάρτη στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε «στο πρωτοφανές αδιέξοδο στο οποίο η κυβέρνηση οδηγεί τον τόπο, καθώς και στην αναγκαιότητα προσφυγής στις κάλπες», επισημαίνοντας ότι «μετά το φιάσκο των Παρισίων και το φιάσκο του Βερολίνου, ήρθε και το φιάσκο της Ουάσινγκτον, για να επιβεβαιώσει την εικονική πραγματικότητα του “success story” και να φανερώσει τη δραματική αποτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά».
Στη Βουλή, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «ζήτησα από τον κ. Σαμαρά να σταματήσει τους σχεδιασμούς της κλιμάκωσης της έντασης και της προσπάθειας αποσταθεροποίησης, του ζήτησα τη συντεταγμένη και ομαλή προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία».
Όμως, ο πρωθυπουργός, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, «προτίμησε την τετράμηνη παράταση της έντασης και της κινδυνολογίας της αποσταθεροποίησης».
Πρόσθεσε δε ότι «στη γραμμή Σαμαρά, τα κυβερνητικά στελέχη επαναφέρουν σενάρια που βάζουν σε κίνδυνο τις καταθέσεις των πολιτών» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η προσπάθεια της κυβέρνησης να υπονομεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποσταθεροποιήσει τη χώρα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στεγαστική πολιτική: Από τις διαπιστώσεις στις πράξεις – Ρηξικέλευθη πολιτική πρόταση του ΠΑΝΣΥΠΟ
- Πώς το ισχυρότερο αγροτικό λόμπι στην Ευρώπη «έθαψε» τη νομοθεσία της ΕΕ για τα φυτοφάρμακα
- Χάντμπολ: Ο Σμιτ μετά τα 1100 γκολ στη Γερμανία έπιασε λιμάνι καθώς ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό
- Λένα Ζευγαρά: Κάνει προεκλογική εκστρατεία με το νέο της τραγούδι «Θα, θα»
- Πυροσβεστική: Ρεκόρ με 13 συλλήψεις σε ένα διήμερο για εμπρησμούς από αμέλεια
- Ο ΠΑΟΚ Ανακοίνωσε τον Όσμαν με βίντεο – Η μέρα και η ώρα της παρουσίασής του
- Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σέρρες
- Μπορεί μια πίτσα να μαρτυρήσει πότε δουλεύετε υπερωρίες και πότε έρχεται γεωπολιτικός «σεισμός»;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442