Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το όνομά της σε Αμάλ Κλούνι άλλαξε η Αλαμουντίν

Το όνομά της σε Αμάλ Κλούνι άλλαξε η Αλαμουντίν

Η Αμάλ Αλαμουντίν φέρεται να άλλαξε το επώνυμό της σε Αμάλ Κλούνι μετά τον γάμο της με τον χολιγουντιανό σταρ. Ο μήνας του μέλιτος τελείωσε για την 36χρονη δικηγόρο, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα μαζί με τους σπουδαίους νομικούς Τζέφρι Ρόμπερτσον και Νόρμαν Πάλμερ -και τους δύο ειδικούς στην επιστροφή πολιτιστικών αγαθών στις χώρες προέλευσής τους- για επαφές με την ελληνική κυβέρνηση πάνω στο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Η Αμάλ Αλαμουντίν φέρεται να άλλαξε το επώνυμό της σε Αμάλ Κλούνι μετά τον γάμο της με τον χολιγουντιανό σταρ.

Το επαγγελματικό προφίλ της 36χρονης δικηγόρου στην ιστοσελίδα του νομικού γραφείου Doughty Street Chambers άλλαξε σε Αμάλ Κλούνι. Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα δεν είναι εφικτή, καθώς μετά την διαρροή της πληροφορίας, η σελίδα αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα.

Μετά τον γάμο της, η Αμάλ είχε αλλάξει το όνομά της σε Αμάλ Αλαμουντίν – Κλούνι.

Ο μήνας του μέλιτος τελείωσε για την 36χρονη δικηγόρο, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα μαζί με τους σπουδαίους νομικούς Τζέφρι Ρόμπερτσον και Νόρμαν Πάλμερ -και τους δύο ειδικούς στην επιστροφή πολιτιστικών αγαθών στις χώρες προέλευσής τους- για επαφές με την ελληνική κυβέρνηση πάνω στο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Στόχος της ομάδας των νομικών είναι να παρέχουν συμβουλές στην ελληνική πλευρά σχετικά με τις επιλογές που διαθέτει για τη διεκδίκηση των Γλυπτών.

Η Αμάλ παντρεύτηκε τον Τζορτζ Κλούνι τον προηγούμενο μήνα στη Βενετία. Ο σύζυγός της είχε εκφράσει τη στήριξή του στο ελληνικό αίτημα, στη διάρκεια προώθησης της ταινίας του Μνημείων Άνδρες, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην Αγγλία.

«Το να επιστραφούν (τα Γλυπτά) θα ήταν μία πολύ δίκαιη και πολύ ωραία κίνηση. Η σωστή κίνηση» είχε πει τότε ο διάσημος ηθοποιός.

Το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα αποτελεί τη «μεγαλύτερη πολιτιστική διαμάχη της Δύσης», όπως την χαρακτηρίζει ο Guardian.

Οι τρεις νομικοί συναντώνται με τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα, ενώ την Τετάρτη θα έχουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Πριν από τις συνομιλίες, ο Guardian μίλησε στον υπουργό Πολιτισμού, ο οποίος είπε: «Χρειαζόμαστε όλους τους φίλους που μπορούμε να βρούμε».

«(Τα Γλυπτά) αποτελούν μία μοναδική στιγμή παγκόσμιας σημασίας που μπορεί να κατανοηθεί και να αποτελέσει αντικείμενο θαυμασμού μόνο εάν είναι ολοκληρωμένη. Ακρωτηριασμένη δεν μπορεί να πει ολόκληρη την ιστορία» δήλωσε.

Οι επαφές επρόκειτο να πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβρη, αλλά αναβλήθηκαν όταν ανακοινώθηκε ο γάμος της Κλούνι με τον διάσημο ηθοποιό.

Πηγές από την κυβέρνηση αναφέρουν στον Guardian ότι θα συζητηθούν και οι νομικές επιλογές, αλλά στόχος είναι να μείνει το θέμα ζωντανό. «Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό, από το να εμπλακεί το Χόλιγουντ και -ελπίζουμε- και ο Κλούνι» είπε.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, η Ελλάδα επιθυμεί μία φιλική διευθέτηση του θέματος.

«Η κατασκευή ενός υπέροχου μουσείου στους πρόποδες της Ακρόπολης, που κατασκευάστηκε για να φιλοξενήσει τις αρχαιότητες σε σημείο με θέα στο αριστούργημα-επιτομή της εποχής του Περικλή, επρόκειτο να αλλάξει το τοπίο των συνομιλιών, αποτελεί ένα επιχείρημα πιο εύγλωττο από οποιαδήποτε νομικά επιχειρήματα» τονίζει η εφημερίδα.

Η UNESCO έχει καλέσει τη Βρετανία να συμμετάσχει σε συζήτηση για το θέμα με διαμεσολαβητή την ίδια. Η ελληνική πλευρά δηλώνει ότι 15 μήνες μετά την κατάθεση του αιτήματος, η βρετανική πλευρά δεν έχει ακόμα απαντήσει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οι μέρες και οι ώρες των Game 5 Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ανακοινώθηκαν οι μέρες και οι ώρες των Game 5 του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024