Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Με τον υπουργό Πολιτισμού συναντάται το μεσημέρι η Αμάλ Αλαμουντίν

Με τον υπουργό Πολιτισμού συναντάται το μεσημέρι η Αμάλ Αλαμουντίν

Με τον υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα, συναντάται αυτήν την ώρα η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ, δικηγόρος, Αμάλ Αλαμουντίν, η οποία έφτασε στην Αθήνα τη Δευτέρα μαζί με τους βρετανούς νομικούς Τζέφρι Ρόμπερτσον και Νόρμαν Πάλμερ. Οι τρεις δικηγόροι θα δώσουν συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση για τις νομικές επιλογές που έχει σχετικά με τη διεκδίκηση των Γλυπτών. Την Τετάρτη η συνάντηση της Αμάλ Αλαμουντίν με τον πρωθυπουργό.

Με τον υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα, συναντάται αυτήν την ώρα η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ, δικηγόρος, Αμάλ Αλαμουντίν, η οποία έφτασε στην Αθήνα το απόγευμα της Δευτέρας μαζί με τους βρετανούς νομικούς Τζέφρι Ρόμπερτσον και Νόρμαν Πάλμερ, προκειμένου να προσφέρει στην ελληνική κυβέρνηση νομικές συμβουλές για
την επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.

Η κ. Αλαμουντίν μαζί με τους δύο βρετανούς νομικούς έφτασαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας, όπου και τους υποδέχτηκε ο υπουργός Κωνσταντίνος Τασούλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν δημοσιογράφοι τη ρώτησαν εάν η ομάδα των νομικών θα καταφέρει να επιτύχει την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, η κ. Αλαμουντίν είπε: «Θα τα καταφέρουμε».

Στη συνέχεια οι τρεις νομικοί ανέβηκαν στο γραφείο του κ. Τασούλα, όπου η κ. Αλαμουντίν συνομίλησε για λίγο με τον υπουργό κ. Τασούλα, ευχαριστώντας τον για το θερμό καλωσόρισμα και στη συνέχεια αναφέρθηκαν στα ελληνικά νησιά.

Ο υπουργός εξήγησε στην κ. Αλαμουντίν ότι ο ίδιος δεν κατέστη δυνατό να επισκεφθεί τα ελληνικά νησιά φέτος το καλοκαίρι, λόγω φόρτου εργασίας, και αυτή τόνισε την επιθυμία της να το κάνει στο μέλλον.

Στη συνάντηση, συμμετέχουν η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟΑ Λ. Μενδώνη, ο διευθυντής του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης Δημ. Παντερμανλής και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοπωλείων και ιδιωτικών αρχαιολογικών συλλογών.

Οι τρεις δικηγόροι πρόκειται να δώσουν συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση για τις νομικές επιλογές που διαθέτει σχετικά με τη διεκδίκηση των Γλυπτών.

Αύριο, Τετάρτη, η Αμάλ Αλαμουντίν μαζί με τους άλλους δύο νομικούς θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Αν και η ελληνική πλευρά φαίνεται διστακτική να πάει το θέμα στα δικαστήρια, θέλει να διεκδικήσει πιο δυναμικά την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.

Κατά το παρελθόν το δικηγορικό γραφείο όπου εργάζεται η Αμάλ Αλαμουντίν έχει συντάξει έκθεση για το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών.

Ενώ η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει ότι η 36χρονη δικηγόρος με τη δημοσιότητα που έχει συγκεντρώσει το τελευταίο διάστημα εξαιτίας του γάμου της με τον διάσημο ηθοποιό, Τζορτζ Κλούνεϊ, θα μπορούσε να γίνει το πρόσωπο της ελληνικής διεκδίκησης, η παρουσία του έμπειρου Τζέφρι Ρόμπερτσον αποτελεί μεγάλο ατού για την ελληνική κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζέφρι Ρόμπερτσον έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με τη διεκδίκηση έργων πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ είναι ο άνθρωπος που πέτυχε την επιστροφή των αρχαιοτήτων των Αβοριγίνων της Τασμανίας στην Αυστραλία από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βρετανίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024