Απονεμήθηκαν τα βραβεία του 38ου Grand Prix Μαρία Κάλλας
Η βραζιλιάνα υψίφωνος Μιράντα Μπαουερφέλντ στις γυναίκες και ο νοτιοκορεάτης μπάσος Τζισαγκ Ριου στους άνδρες είναι οι μεγάλοι νικητές του 38ου Grand Prix Μαρία Κάλλας που ήταν εφέτος αφιερωμένο στην Όπερα.
Η βραζιλιάνα υψίφωνος Μιράντα Μπαουερφέλντ στις γυναίκες και ο νοτιοκορεάτης μπάσος Τζισαγκ Ριου στους άνδρες είναι οι μεγάλοι νικητές του 38ου Grand Prix Μαρία Κάλλας που ήταν εφέτος αφιερωμένο στην Όπερα.
Ο τελικός του διαγωνισμού ο οποίος φέρει το όνομα της απόλυτης ντίβας της λυρικής τέχνης και εν προκειμένω επέστρεψε ύστερα από δυο χρόνια «σιωπής», έγινε το Σάββατο 11 Οκτωβρίου στην Εθνική Λυρική Σκηνή και τους οκτώ φιναλίστ συνόδευσε η ορχήστρα της ΕΛΣ υπό τον Λουκά Καρυτινό.
Το δεύτερο βραβείο στις γυναίκες απέσπασε η νοτιοκορεάτισσα μεσόφωνος Εουν Κιόνγκ Λιμ και το τρίτο η ελληνίδα υψίφωνος Νίνα Κουφοχρήστου.
Εύφημος μνεία απονεμήθηκε στην επίσης ελληνίδα υψίφωνο Αννα Στυλιανάκη και στην ρουμάνα Ιουλία Σούρντου. Στους άνδρες σημειώθηκε απόλυτη κυριαρχία της Νότιας Κορέας με τον βαρύτονο Κιουμπονγκ Λη και τον τενόρο Γιόχαν Κιν ν΄αποσπούν το δεύτερο και τρίτο βραβείο αντιστοίχως.
Τη διεθνή κριτική επιτροπή του διαγωνισμού που συνδιοργανώθηκε από το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum αποτέλεσαν σημαντικές προσωπικότητες του χώρου με πρόεδρο την υψίφωνο Τσέριλ Στούντερ.
Το 38ο Grand Prix Μαρία Κάλλας-Οπερα χρηματοδοτήθηκε από την Ελλάδα και την ΕΕ στο πλαίσιο του Αξονα Προτεραιότητας 2 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» του ΕΣΠΑ 2007-2013.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ανδρουλάκης παρουσιάζει τις 17 δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για τους συνταξιούχους
- Σε γερμανικό νοσοκομείο Αμερικανός που διαγνώστηκε με Έμπολα μετά την παραμονή του στο Κονγκό
- Δήμαρχος Παλλήνης στο in: Μόνο από τη Λεωφόρο Μαραθώνος διέρχονται καθημερινά περισσότερα από 70.000 οχήματα
- Ενταση, φως και σκοτάδι: Νέες backstage φωτογραφίες από τα γυρίσματα της σειράς Σύγκρουση
- Χρυσοχοΐδης: Η Αστυνομία έχει αποστολή να συλλαμβάνει δολοφόνους και όχι να σκοτώνει παιδιά
- Συναγερμός στη Λαμία μετά από κρούσματα σαλμονέλας
- «Η Ντόρτμουντ συμφώνησε με την Γκενκ και παίρνει τον Καρέτσα»
- Ακραία τοξικότητα και λάσπη κατά πολιτικών αντιπάλων η στρατηγική Μητσοτάκη προς τις εκλογές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442