Μεγάλες ποσότητες φιαλών με αλκοολούχα ποτά-«μπόμπες», αμφίβολης γνησιότητας και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, είχαν στην κατοχή τους δύο άτομα, τα οποία συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια επιχείρησης.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε αποθήκες και σε κατάστημα πώλησης χαρτικών-απορρυπαντικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.974 φιάλες, με λαθραία ποτά, ενώ στο κατάστημα εντοπίστηκε και πλήθος καταναλωτικών προϊόντων, για τα οποία δεν υπήρχαν τιμολόγια, δελτία αποστολής και παραστατικά.

Ένας 58χρονος φέρεται να έκανε εισαγωγή τις φιάλες από την Βουλγαρία, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και ο 49χρονος καταστηματάρχης.

Οι συλληφθέντες, φέρονται να αποκολλούσαν με ειδικό θερμαντικό μηχάνημα τις ετικέτες από τις φιάλες και στη συνέχεια συγκολλούσαν πλαστές ετικέτες γνωστής μάρκας ποτών.

Μέχρι στιγμής δεν έγινε γνωστό αν οι φιάλες με τα νοθευμένα και επικίνδυνα ποτά διακινούνταν σε νυχτερινά κέντρα, καφετέριες και άλλα καταστήματα, ενώ η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, που ερευνά την υπόθεση, ενημέρωσε και τις αρμόδιες -για την πάταξη της φοροδιαφυγής- υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ