Ουρουγουάη: Πρωτοποριακό πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων από τη Συρία
Η Ουρουγουάη υποδέχτηκε 42 σύρους πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους παιδιά, στο πλαίσιο ενός πρωτοποριακού για τη Λατινική Αμερική σχεδίου φιλοξενίας των εκτοπισμένων, κατά το οποίο θα παρασχεθεί βοήθεια στις οικογένειες για τα επόμενα δύο χρόνια.
Η Ουρουγουάη υποδέχτηκε 42 σύρους πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους παιδιά, στο πλαίσιο ενός πρωτοποριακού για τη Λατινική Αμερική σχεδίου φιλοξενίας των εκτοπισμένων, κατά το οποίο θα παρασχεθεί βοήθεια στις οικογένειες για τα επόμενα δύο χρόνια.
Πηγή της προεδρίας της χώρας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι πρόσφυγες έφτασαν με αεροσκάφος ιδιωτικής εταιρείας στο διεθνές αεροδρόμιο του Καράσκο, κοντά στο Μοντεβιδέο.
«Παρών» για να τους υποδεχθεί και ο πρόεδρος της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα.
Με πρωτοβουλία του Μουχίκα η Ουρουγουάη θα υποδεχτεί άλλους 80 πρόσφυγες από τη Συρία στα τέλη Φεβρουαρίου του 2015.
Είναι η πρώτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που εφαρμόζει ένα τέτοιο πρόγραμμα φιλοξενίας το οποίο περιλαμβάνει την παροχή βοήθειας προς τις οικογένειες για δύο χρόνια και τη στήριξη των Αρχών για να βρουν δουλειά και στέγη.
Το κόστος του προγράμματος αγγίζει τα 3 εκατ. δολάρια και εφαρμόζεται σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;

