Ουρουγουάη: Πρωτοποριακό πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων από τη Συρία
Η Ουρουγουάη υποδέχτηκε 42 σύρους πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους παιδιά, στο πλαίσιο ενός πρωτοποριακού για τη Λατινική Αμερική σχεδίου φιλοξενίας των εκτοπισμένων, κατά το οποίο θα παρασχεθεί βοήθεια στις οικογένειες για τα επόμενα δύο χρόνια.
Η Ουρουγουάη υποδέχτηκε 42 σύρους πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους παιδιά, στο πλαίσιο ενός πρωτοποριακού για τη Λατινική Αμερική σχεδίου φιλοξενίας των εκτοπισμένων, κατά το οποίο θα παρασχεθεί βοήθεια στις οικογένειες για τα επόμενα δύο χρόνια.
Πηγή της προεδρίας της χώρας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι πρόσφυγες έφτασαν με αεροσκάφος ιδιωτικής εταιρείας στο διεθνές αεροδρόμιο του Καράσκο, κοντά στο Μοντεβιδέο.
«Παρών» για να τους υποδεχθεί και ο πρόεδρος της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα.
Με πρωτοβουλία του Μουχίκα η Ουρουγουάη θα υποδεχτεί άλλους 80 πρόσφυγες από τη Συρία στα τέλη Φεβρουαρίου του 2015.
Είναι η πρώτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που εφαρμόζει ένα τέτοιο πρόγραμμα φιλοξενίας το οποίο περιλαμβάνει την παροχή βοήθειας προς τις οικογένειες για δύο χρόνια και τη στήριξη των Αρχών για να βρουν δουλειά και στέγη.
Το κόστος του προγράμματος αγγίζει τα 3 εκατ. δολάρια και εφαρμόζεται σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Όταν ο Tζέφρι Έπσταϊν βρέθηκε στη Neverland του Μάικλ Τζάκσον
- Μπορεί να αποφευχθεί η ύφεση στην παγκόσμια οικονομία μετά το σοκ στη Μέση Ανατολή;
- Έγραψε ιστορία ο Ιγκόρ Τιάγκο – Φανταστική επίδοση από τον Βραζιλιάνο στράικερ της Μπρέντφορντ
- Hampstead hoax: Κατήγγειλαν τον πατέρα τους για παιδοφιλία αλλά ήταν ψέμα – Η υπόθεση που δίχασε το διαδίκτυο
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να αποπέμψει τον Μακάριο Λαζαρίδη – Προσελήφθη ειδικός σύμβουλος σε υπουργείο χωρίς πτυχίο
- Η Ρεάλ, η δικαίωση του Τσάμπι Αλόνσο και η Λίβερπουλ




