Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από τυμβωρύχος μέχρι συνοδός: Το ένοχο παρελθόν του Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Από τυμβωρύχος μέχρι συνοδός: Το ένοχο παρελθόν του Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Γλίτωσε από τις βελόνες πλεξίματος της ίδιας του της μητέρας, αλλά όχι κι από τις τύψεις για το ότι δεν είπε ποτέ «σ' αγαπώ» στα παιδιά του. Στη νέα αυτοβιογραφία του, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ καταφεύγει σε μια σειρά από άκρως ενδιαφέρουσες εξομολογήσεις για το σκοτεινό –ενίοτε, ακόμη κι ένοχο- νεανικό του παρελθόν.

Γλίτωσε από τις βελόνες πλεξίματος της ίδιας του της μητέρας, αλλά όχι κι από τις τύψεις για το ότι δεν είπε ποτέ «σ’ αγαπώ» στα παιδιά του. Στη νέα αυτοβιογραφία του Ζεράρ Ντεπαρντιέ με τίτλο Ca c’est fait comme ca («Συνέβη έτσι απλά»), ο γάλλος ηθοποιός καταφεύγει σε μια σειρά από άκρως ενδιαφέρουσες εξομολογήσεις για το σκοτεινό –ενίοτε, ακόμη κι ένοχο- νεανικό του παρελθόν.

Έτσι, παραδέχεται πως από τα δέκα του κιόλας χρόνια που άρχισε να περιπλανιέται στους δρόμους, γρήγορα κατάλαβε πως ελκύει τους άντρες καθώς έμοιαζε για 15χρονος. «Ήξερα από τότε που ήμουν νέος ότι αρέσω στους γκέι. Όταν οι άντρες με πλησίαζαν ζητώντας μου σεξ, εγώ απλά τους ζητούσα χρήματα» γράφει ο Ντεπαρτιέ, που πέρασε τόσο φτωχικά παιδικά χρόνια στη γενέτειρα του, τη πόλη Σατορού, ώστε αναγκάστηκε να βοηθάει, περιστασιακά, έναν άλλον άντρα στην σύληση τάφων και την εκταφή νεκρών με στόχο να τους κλέψουν από κοσμήματα μέχρι παπούτσια.

Στα 16 του πέρασε τρεις εβδομάδες στη φυλακή για την κλοπή ενός αυτοκινήτου, ενώ στις φοιτητικές διαδηλώσεις του Μάη του 1968 έκλεβε τσιγάρα από τους συνομηλίκους του, που κοιμόντσαν τα βράδια στα πεζοδρόμια.

Εξίσου σοκαριστική είναι και η αποκάλυψη που έχει να κάνει με τη μητέρα του που δεν τον ήθελε και όταν έγκυος σ’ αυτόν προσπάθησε να… αποβάλει τρυπώντας το σώμα της με βελόνες του πλεξίματος…

Η αγάπη που ποτέ δεν πήρε από τους γονείς του –ο πατέρας του, Ντεντέ, ήταν ένας μέθυσος που κάθε άλλο παρά τρυφερά του φερόταν σαν παιδί- είχε ως αποτέλεσμα ο Ντεπαρτιέ να δείξει την ίδια παγωμένη συμπεριφορά και στα παιδιά του: «Ποτέ μου δεν τους είπα πως τα αγαπώ. Η λέξη αυτή δεν μπορούσε να βγει από το στόμα μου» γράφει ο 65χρονος ηθοποιός.

Κι επειδή το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει, συγκλονιστική είναι και η ομοιότητα των εμπειριών που είχαν γιος και πατέρας Ντεπαρτιέ: ο Γκιγιόμ, που πέθανε το 2008 μόλις στα 37 του χρόνια από πνευμονία, έκανε με τη σειρά του τον ζιγκολό και είχε φυλακιστεί για κατοχή ναρκωτικών και για μικροκλοπές.

Ο εκκεντρικός Γάλλος πρόσφατα αποκάλυψε πως πίνει 14 μπουκάλια αλκοόλ την ημέρα. Ισχυρίζεται μάλιστα πως αυτό δεν είναι σημάδι αλκοολισμού, αλλά χαρακτηριστικό ενός ανθρώπου με φοβίες: «έχω έμμονη ιδέα με τον χτύπο της καρδιάς μου, με το γουργούρισμα που κάνουν τα έντερά μου, τον ήχο που κάνουν οι αρθρώσεις μου. Κι άρχισα να πίνω τόσο πολύ προκειμένου να μην τα ακούω όλα αυτά, για να μην τρελαθώ. Δεν μπορώ να κοιμηθώ αν δεν είμαι μεθυσμένος», αναφέρει στην αυτοβιογραφία του.

Τέλος, ο Ντεπαρντιέ αναφέρεται και στη φιλία του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Οι δύο τους γνωρίστηκαν το 2008 και αμέσως κατάλαβαν ότι έχουν πολλά κοινά. «Θα μπορούσαμε και οι δύο να έχουμε γίνει κακοποιοί. Όπως και για εμένα, έτσι και για τον Πούτιν, κανένας δε θα στοιχημάτιζε ούτε μια δεκάρα [να επιζήσουμε] όταν ήμασταν 15 χρονών», καταλήγει ο ηθοποιός που έχει φύγει από τη Γαλλία και μοιράζει πλέον τον χρόνο και την καθημερινότητά του ανάμεσα στο Βέλγιο και τη Ρωσία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024