Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το βιβλίο στο επίκεντρο των δράσεων του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

Το βιβλίο στο επίκεντρο των δράσεων του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

Πλούσιο πρόγραμμα δράσεων από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, με την προβολή του ελληνικού βιβλίου εντός και εκτός Ελλάδος να αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες του Ιδρύματος, ιδιαιτέρως δε μετά την ενσωμάτωση των δράσεων και των προγραμμάτων του ΕΚΕΒΙ στις αρμοδιότητές του.

Πλούσιο πρόγραμμα δράσεων από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

Η προβολή του ελληνικού βιβλίου εντός και εκτός Ελλάδος, αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες του Ιδρύματος, ιδιαιτέρως δε μετά την ενσωμάτωση των δράσεων και των προγραμμάτων του ΕΚΕΒΙ στις αρμοδιότητες του Ιδρύματος.

Ακολουθούν πιο αναλυτικά, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για το βιβλίο:

  • Τo Φθινοπωρινό Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου με θέμα: «Του κόσμου τα βιβλία…του κόσμου τα παραμύθια» (3 – 5 Οκτωβρίου, Στρατηγού Καλλάρη 50, 154 52 Ψυχικό): οι μικροί βιβλιόφιλοι θα ανακαλύψουν το μαγικό κόσμο του βιβλίου σε μια τριήμερη γιορτή με πλούσιο πρόγραμμα 40 εκδηλώσεων με παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς και εικονογράφους, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, συζητήσεις, εργαστήρια κ.ά.
  • Συμμετοχή με εθνικό περίπτερο στην 66η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης (8-12 Οκτωβρίου 2014): με στόχο τη δημιουργία ενός φιλόξενου χώρου που θα προσελκύσει, τόσο τους επαγγελματίες από όλο τον κόσμο, όσο και το πολυπληθές κοινό που επισκέπτεται την Έκθεση, το ΕΙΠ οργανώνει ένα ποικίλο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει θεματικές εκθέσεις βιβλίων (αστυνομική λογοτεχνία, βραβευμένα βιβλία, μεταφρασμένα βιβλία, λευκώματα κ.ά.), παρουσιάσεις συγγραφέων, συζητήσεις (π.χ. Η Ελλάδα της κρίσης στον γερμανικό και διεθνή Τύπο), προβολές (ταινίες μικρού μήκους από λογοτεχνικά έργα), εργαστήρια εικονογράφησης κ.α.
  • Συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Βελιγραδίου (26 Οκτωβρίου – 2 Νοεμβρίου 2014) όπου θα λάβουν χώρα μεταξύ άλλων παρουσιάσεις βιβλίων της αρχαίας ελληνικής γραμματείας (Ανδοκίδης, Λόγοι, σερβική έκδοση 2013), των κλασικών της νεοελληνικής λογοτεχνίας (Καζαντζάκη, Ο φτωχούλης του θεού, σερβική έκδοση 2013), αλλά και σύγχρονων Ελλήνων συγγραφέων (Το θαύμα της αναπνοής του Δημήτρη Σωτάκη, 2014).
  • Συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Κωνσταντινούπολης (8 – 11 Νοεμβρίου 2014, όπου σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΙΣΤΟΣ από την Κωνσταντινούπολη, το ΕΙΠ θα οργανώσει εκδηλώσεις αφιερωμένες στην ελληνική λογοτεχνία και μουσική.
  • Διαδικτυακή Πύλη www.biblionet.gr: Η biblionet συνεχίζει την λειτουργία της, ενσωματώνοντας σε καθημερινή βάση δεκάδες τίτλους βιβλίων με σαφή την προοπτική περαιτέρω ενδυνάμωσής της.
  • Πρόγραμμα «Φιλαναγνωσία»: Το πρόγραμμα «Φιλαναγνωσία» επανεντάσσεται σε νέο πρόγραμμα και χρηματοδότηση στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ιδρύματος με το Υπουργείο Παιδείας.

Το πρόγραμμα των πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων του παραρτήματος του ΕΙΠ στο Βερολίνο που έχουν σχεδιαστεί για το 2014 – 2015, αφορούν σε διάφορες πτυχές του πολιτισμού, όπως το βιβλίο, την φωτογραφία, την ζωγραφική, το θέατρο, τον κινηματογράφο, τον χορό, τις νέες τεχνολογίες και την σκηνογραφία.

Το Παράρτημα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Βερολίνο ξεκινάει μια προσπάθεια να αναδείξει όψεις που συνθέτουν σήμερα τις καλλιτεχνικές και πολιτιστικές πραγματικότητες των Ελλήνων, τόσο στον ελλαδικό χώρο, όσο και αλλού. Το Πρόγραμμα για το έτος 2014 – 2015 προτάσσει την ανάγκη συνεργασιών ανάμεσα σε ελληνικούς και γερμανικούς πολιτιστικούς φορείς, σε θεσμούς και ιδρύματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024