Τμήμα Ελέγχου στην ΓΓΔΕ θα επικουρεί τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος
Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου που θα βοηθά τις έρευνες του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος δημιουργείται από τις 8 Οκτωβρίου στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου που θα βοηθά τις έρευνες του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος δημιουργείται από τις 8 Οκτωβρίου στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Συγκεκριμένα το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου θα διαρθρώνεται πλέον σε δύο υποδιευθύνσεις και σε 14 τμήματα, από τα οποία τα τρία θα είναι αυτοτελή. Πρόκειται για το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου, το Αυτοτελές Τμήμα Δικαστικού και Νομικής Υποστήριξης, στο οποίο θα λειτουργεί Γραφείο Βεβαίωσης και Είσπραξης Εσόδων, αλλά και το Αυτοτελές Τμήμα Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης.
Σύμφωνα με απόφαση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου θα αναλαμβάνει τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου φυσικών προσώπων όλης της Eπικράτειας, κατόπιν παραγγελιών του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, για τον εντοπισμό εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων που δεν έχουν δηλωθεί.
Στόχος του εν λόγω τμήματος θα είναι η αποτελεσματική και αποδοτική διενέργεια όλων των τύπων ελέγχου, με την ορθή και ποιοτική εφαρμογή των διαδικασιών ελέγχου, σύμφωνα με τα προγράμματα που έχουν αναπτυχθεί από την διεύθυνση ελέγχων, αλλά και η τήρηση των ελεγκτικών προτύπων, που έχουν εκπονηθεί από την διεύθυνση ελέγχων και η εφαρμογή σύγχρονων βέλτιστων πρακτικών ελέγχου, καθώς και των διαδικασιών, των κανόνων και των οδηγιών που έχουν τεθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης.
Θ.Κ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισημερινός: Ανταλλαγή πληροφοριών με ευρωπαϊκό κέντρο για την καταπολέμηση των ναρκωτικών
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
