Δάνεια και δουλειά σε φοιτητές από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών
Μια πρόταση-αλεξικέραυνο στις συνέπειες των μετεγγραφών που αναμένεται να πλήξουν φέτος τα κεντρικά πανεπιστήμια της χώρας, αλλά και 300 νέες θέσεις εργασίας σε νέους και νέες με αυξημένα προσόντα προσφέρει φέτος το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Το Ίδρυμα θέτει σε εφαρμογή τα φοιτητικά δάνεια, θεσμός που εφαρμόζεται σε πολλές χώρες, αλλά στην Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής.
Μια πρόταση-αλεξικέραυνο στις συνέπειες των μετεγγραφών που αναμένεται να πλήξουν φέτος τα κεντρικά πανεπιστήμια της χώρας, αλλά και 300 νέες θέσεις εργασίας σε νέους και νέες με αυξημένα προσόντα προσφέρει φέτος το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.
Το Ίδρυμα θέτει σε εφαρμογή τα φοιτητικά δάνεια, θεσμός που εφαρμόζεται σε πολλές χώρες, αλλά στην Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής.
Κι ενώ οι υποτροφίες του ΙΚΥ δίνονταν με βάση τη βαθμολογία των υποψηφίων, πιθανότατα από την επόμενη χρονιά θα γίνονται εξετάσεις με τη συνεργασία των πανεπιστήμιων.
Παράλληλα, 300 υπότροφοι του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών με μεταπτυχιακές σπουδές και εκτός αγοράς θα έχουν τη δυνατότητα δωδεκάμηνης επιδοτούμενης πρακτικής άσκησης σε ελληνικές επιχειρήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Σοκάρουν οι συνομιλίες στα social media μετά την δολοφονία του Κλεομένη στην Καλαμαριά
- Σλοβενία: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας της 32χρονης influencer – Εξετάζεται αν την έθαψε ζωντανή σε βαλίτσα
- Μπαρτσελόνα: Με ειδική φανέλα κόντρα στη Νιούκαστλ για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down
- Αυξήθηκαν τα ποσοστά χρήσης κοκαΐνης και κεταμίνης σύμφωνα με έρευνα στα λύματα της Ευρώπης
- Η Μικαέλα Κόελ αναλαμβάνει το ριμέικ της ταινίας «Bloodsport»
- Μπράγκα – Φερεντσβάρος 4-0: Ανατροπή πρόκρισης οι Πορτογάλοι, περιμένουν… Παναθηναϊκό
