Νέα συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου εν όψει της τρόικας
Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου θα έχουν πιθανότατα τη Δευτέρα οι Αντ.Σαμαράς και Ευ.Βενιζέλος, εν όψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης απέναντι στα προαπαιτούμενα που θέτουν οι εκπρόσωποι των δανειστών, ούτως ώστε οι διαβουλεύσεις να μην μπλοκάρουν και να μπει σε τροχιά υλοποίησης ο οδικός χάρτης για απεμπλοκή της χώρας από το μνημόνιο.
Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου θα έχουν πιθανότατα τη Δευτέρα οι Αντ.Σαμαράς και Ευ.Βενιζέλος, εν όψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης απέναντι στα προαπαιτούμενα που θέτουν οι εκπρόσωποι των δανειστών, ούτως ώστε οι διαβουλεύσεις να μην μπλοκάρουν και να μπει σε τροχιά υλοποίησης ο οδικός χάρτης για απεμπλοκή της χώρας από το μνημόνιο.
Σύμφωνα με τα Νέα, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου εκφράζουν αισιοδοξία ότι θα ξεπεραστούν οι ενστάσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι ο κ. Βενιζέλος και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα αντιληφθούν πως όσο πιο γρήγορα ξεπεραστεί αυτός ο κάβος τόσο πιο άμεσα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις αναφορικά με το χρέος και την απεμπλοκή του ΔΝΤ.
Πάντως πηγές της Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν να εκφράζουν αντιρρήσεις σε σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων.
Σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία στη συνάντηση των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου τότε οι δύο ηγέτες θα αναλάβουν να συνεννοηθούν με τους βουλευτές των κομμάτων τους ως προς το σε ποια σημεία θα επιμείνουν και σε ποια θα υποχωρήσουν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ένα περίεργο μήνυμα στον λογαριασμό του Χαμενεΐ
- Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Ρούμπιο ανέβαλε το ταξίδι του στο Ισραήλ εν μέσω της επίθεσης εναντίον του Ιράν
- Ιράν: Πάνω από 100 τα νεκρά παιδιά από το πλήγμα σε δημοτικό σχολείο
- Ιρανικός πύραυλος χτύπησε αμερικανική βάση στην Ιορδανία [βίντεο]
- Τα ΗΑΕ λένε ότι στοχοποιήθηκαν από 137 πυραύλους και 209 drones του Ιράν
- Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με Τραμπ για τις εξελίξεις στο Ιράν